primena se očekuje od jula

Mali sa Žiofreom o usvajanju reformske agende

EUSrbija

20.6.2024 08:24 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Mali sa Žiofreom o usvajanju reformske agende Mali sa Žiofreom o usvajanju reformske agende
Ministar finansija Srbije Siniša Mali razgovarao je u petak sa šefom Delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji Emanuelom Žiofreom (Emanuele Giaufret) o ekonomskoj situaciji... Mali sa Žiofreom o usvajanju reformske agende

Ministar finansija Srbije Siniša Mali razgovarao je u petak sa šefom Delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji Emanuelom Žiofreom (Emanuele Giaufret) o ekonomskoj situaciji u Srbiji, kao i o reformskoj agendi za koju očekuje da će biti usvojena u julu.

Kada je reč o reformskoj agendi, u potpunosti smo posvećeni ovom zadatku i očekujemo da će Srbija u julu najpre usvojiti taj dokument, kako bismo mogli da ispunimo sve zadate ciljeve do 2027. godine“, naveo je Mali u objavi na Instagramu, preneo je Danas.

Prema njegovim rečima, Srbija će time ispuniti sve preduslove za punopravno članstvo u EU, uz, kako je naveo, značajnu finansijsku podršku od 1,58 milijardi evra.

Reformska agenda podrazumeva sprovođenje ključnih reformi u oblastima poslovnog okruženja i razvoja privatnog sektora, zelene i digitalne tranzicije, ljudskog kapitala i vladavine prava.

Mali je Žiofrea upoznao sa dobrim makroekonomskim rezultatima, kao i sa, kako je rekao, ciljem Srbije da dostigne BDP u apsolutnom iznosu od 100 milijardi evra 2027. godine.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.