Najavljeno i ulaganje u zelenu energiju i veštačku inteligenciju

Metalac planira rast poslovanja, moguć i ulazak u nove biznise

BiznisInvesticijePoslovanjeSrbija

10.6.2024 10:37 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Metalac planira rast poslovanja, moguć i ulazak u nove biznise Metalac planira rast poslovanja, moguć i ulazak u nove biznise
Kompanija Metalac i dalje planira rast poslovanja, ulaganje u aspekte zelene energije i veštačke inteligencije, kao i dalje modernizovanje svojih pet proizvodnih društava, trgovinskih... Metalac planira rast poslovanja, moguć i ulazak u nove biznise

Kompanija Metalac i dalje planira rast poslovanja, ulaganje u aspekte zelene energije i veštačke inteligencije, kao i dalje modernizovanje svojih pet proizvodnih društava, trgovinskih lanaca u Srbiji i Crnoj Gori, a ne isključuje i mogućnost ulaska u nove biznise, saopšteno je iz ove kompanije.

Kako se navodi na zvaničnom sajtu Metalca, sastav nadzornog i izvršnog odbora ostao je isti, zahvaljujući dobrim poslovnim rezultatima, investicijama u razvojne projekte, inovativanom pristupu i održanoj reputaciji brenda.

Nakon što je Skupština akcionara 7. juna razmotrila izveštaj o poslovanju i konsolidovane finansijske izveštaje, donela je odluku o izboru članova nadzornog odbora i raspodeli dobiti akcionarima sa dividendom od 90 dinara bruto po akciji.

Dragoljub Vukadinović, koji je na čelu Metalca punih 35 godina, ostaje na mestu predsednika Nadzornog odbora i u naredne četiri godine. Ostaje i tim u kome su dugogodišnji saradnici, profesori doktori nauka: Dragan Đuričin, Dragan Lončar, Goran Pitić i Goran Petković.

Zahvaljujući postignutim rezultatima, kako je rečeno, na mestu generalnog direktora Metalca a.d. ostaje Radmila Trifunović, koja istovremeno obavlja funkciju izvršnog direktora za finansije i logistiku. I njen tim ostaje u istom sastavu: izvršni direktor za razvoj, digitalne komunikacije, IT i marketing Vojin Vukadinović, za ljudske resurse, pravo i bezbednost na radu Biljana Cvetić, koja je imenovana i za sekretara društva, za prodaju i nabavku Marina Jevtić i izvršni direktor za proizvodnju Veljko Vukadinović.

Izabrana je i Komisija za reviziju Nadzornog odbora na čelu sa ovlašćenim revizorom Petrom Gruborom.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.