od 19. jula biće pokrenuta online platforma domaćeg turizma "Poseti Srbiju"

Ministar informisanja: Očekujemo da ove godine izvoz u IKT sektoru dostigne četiri milijarde evra

SrbijaTurizamU fokusu

6.7.2024 11:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Ministar informisanja: Očekujemo da ove godine izvoz u IKT sektoru dostigne četiri milijarde evra Ministar informisanja: Očekujemo da ove godine izvoz u IKT sektoru dostigne četiri milijarde evra
Ministar informisanja i telekomunikacija Dejan Ristić izjavio je danas da su tokom protekle decenije najveću stopu rasta u Srbiji iz godine u godinu beležile... Ministar informisanja: Očekujemo da ove godine izvoz u IKT sektoru dostigne četiri milijarde evra

Ministar informisanja i telekomunikacija Dejan Ristić izjavio je danas da su tokom protekle decenije najveću stopu rasta u Srbiji iz godine u godinu beležile usluge u informaciono-komunikacionoj tehnologiji (IKT), kao i da se ove godine očekuje da izvoz u tom sektoru dostigne četiri milijarde evra.

Ristić je za RTS rekao da se izvoz usluga iz IT sektora od 2012. do 2023. povećao neverovatnih deset puta, kao i da rezultati pokazuju da je cilj da izvoz ove godine bude četiri milijarde evra ostvariv.

„Apsolutno imamo kapaciteta za to, i to pokazuju i rezultati. U prvih pet meseci ove godine izvoz je veći za 20 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Ministarstvo konstantno radi na unapređenju ambijenta za IT sektor i nastavljamo konstantan dijalog sa našim partnerima. Stvaramo zajednicu znanja gde zajedno sarađuju naučni instituti i privredni subjekti kako bi bum u IT sektoru bio trajan“, rekao je Ristić.

Ministar je istakao da u Srbiji deluju 74 novinarska udruženja i ima 2.000 registrovanih medija, te da je važno da se identifikuju teškoće kako bi one mogle da budu otklonjeni i da se neguje dijalog.

Ristić je najavio da će 19. jula biti pokrenuta online platforma domaćeg turizma „Poseti Srbiju“ na kojoj će se na jednom mestu naći sve informacije važne za turiste od toga šta da posete u Srbiji do informacija o smeštaju i ugostiteljskim uslugama.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.