investicija nemačke kompanije u razvoj stočarstva

Ministarstvo i Lidl o prodaji svinjskog mesa iz Srbije na evropskom tržištu

AgrobiznisBiznisSrbija

13.8.2024 16:33 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Ministarstvo i Lidl o prodaji svinjskog mesa iz Srbije na evropskom tržištu Ministarstvo i Lidl o prodaji svinjskog mesa iz Srbije na evropskom tržištu
Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije Aleksandar Martinović razgovarao je danas sa generalnim direktorom kompanije „Lidl Srbija“ Draganom Čigojom o prodaji svinjskog mesa domaćih... Ministarstvo i Lidl o prodaji svinjskog mesa iz Srbije na evropskom tržištu

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije Aleksandar Martinović razgovarao je danas sa generalnim direktorom kompanije „Lidl Srbija“ Draganom Čigojom o prodaji svinjskog mesa domaćih proizvođača na evropskom tržištu.

Namera kompanije je da se od garantovanog otkupa invenstira u razvoj stočarstva u Srbiji, prenos Beta.

Ministarstvo je saopštilo da bi takav vid saradnje te kompanije i malih i srednje velikih proizvođača svinjskog mesa predstavljao veliki podsticaj za odgajivače svinja.

Martinović i Čigoja su razgovarali i o kontinuitetu otkupa, ceni i plasmanu svinjskog mesa, o „potvrđenoj prepoznatljivosti kvaliteta srpskih proizvoda“ i o povećanju plasmana voća, povrća i ostalih poljoprivrednih proizvoda Srbije na evropsko tržište, navelo je ministarstvo.

  • SUNCE

    13.8.2024 #1 Author

    Lepo.lepo,ako ce cene biti korektne i povećati rast stočarstva i profit stočara Srbije.

    Odgovori

  • Jj992

    13.8.2024 #2 Author

    Kao da pre Lidla nismo izvozili nista…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.