biće unapređena kontrola izvoza

Ministarstvo poljoprivrede i FAO rade na projektu bezbednosti hrane

BiznisSrbija

17.10.2024 16:56 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Ministarstvo poljoprivrede i FAO rade na projektu bezbednosti hrane Ministarstvo poljoprivrede i FAO rade na projektu bezbednosti hrane
Pomoćnica ministra poljoprivrede Srbije Anja Javor i direktor Uprave za veterinu Živko Matijević danas su sa predstavnicima Organizacije Ujedinjenih nacija za hranu i poljoprivredu... Ministarstvo poljoprivrede i FAO rade na projektu bezbednosti hrane

Pomoćnica ministra poljoprivrede Srbije Anja Javor i direktor Uprave za veterinu Živko Matijević danas su sa predstavnicima Organizacije Ujedinjenih nacija za hranu i poljoprivredu (FAO) razgovarali o otpočinjanju saradnje na projektu koji ima za cilj borbu protiv antimikrobne rezistencije.

Realizacijom ovog projekta, čija je vrednost oko 120.000 dolara, biće unapređena kontrola antimikrobne rezistencije u hrani, kao i kontrola izvoza, što će omogućiti veću bezbednost hrane, navodi se u saopštenju Ministarstva poljoprivrede, prenosi Beta.

Кako je istaknuto na sastanku, sprečavanje antimikrobne rezistencije u poljoprivredi od ključnog je značaja za zdravlje ljudi i životinja, sigurnost hrane i održivi razvoj poljoprivrede.

Projekat će biti u potpunosti finansiran sredstvima FAO, a njegovim sprovođenjem Srbija usklađuje svoju politiku u ovoj oblasti sa Evropskom unijom.

Prilikom prethodnih susreta predstavnika Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije i FAO) taj projekat istaknut je kao apsolutni prioritet u daljoj saradnji.

  • SUNCE

    17.10.2024 #1 Author

    Auuu ,to mi se.nista ne dopada..Znaci da ocekujemo bezbedno vestacko meso.Nek gledaju svoja posla i nek nas ostave na miru.

    Odgovori

  • SHALIMAR

    17.10.2024 #2 Author

    Kakva kontrola,to su samo ptice..

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.