povećanje stočnog fonda prioritet vlade srbije

Ministarstvo poljoprivrede: Pojačane mere nadzora i kontrole uvoza svinjskog mesa

BiznisSrbija

28.8.2024 17:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Ministarstvo poljoprivrede: Pojačane mere nadzora i kontrole uvoza svinjskog mesa Ministarstvo poljoprivrede: Pojačane mere nadzora i kontrole uvoza svinjskog mesa
Državna sekretarka u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije Ivana Popović, rekla je danas da su pojačane mere nadzora i kontrole uvoza svinjskog mesa,... Ministarstvo poljoprivrede: Pojačane mere nadzora i kontrole uvoza svinjskog mesa

Državna sekretarka u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije Ivana Popović, rekla je danas da su pojačane mere nadzora i kontrole uvoza svinjskog mesa, kao i prometa mesa i mesnih prerađevina. 

Ona je, kako je saopštilo Ministarstvo, razgovarala sa predstavnicima Udruženja proizvođača svinja iz Mačve, sa ciljem sagledavanja trenutne situacije u oblasti uzgoja svinja, pre svega, kada je u pitanju otkup i cena tovljenika u Srbiji, prenosi Beta.

Ministarstvo, kako je rekla u okviru svojih nadležnosti, maksimalno podržava i pomaže domaće poljoprivredne proizvođače, pre svega kroz različite mere podrške u vidu subvencija i podsticaja.

Naglasila je da se uveliko radi na povećanju stočnog fonda, što je među apsolutnim prioritetima ministarstva i vlade u ovom mandatu.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.