očekuje se aktiviranje radne grupe dve države

Ministri turizma Srbije i Crne Gore: Zajednički nastup na trećim tržištima

BiznisRegionSrbijaTurizam

16.11.2022 15:51 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Ministri turizma Srbije i Crne Gore: Zajednički nastup na trećim tržištima Ministri turizma Srbije i Crne Gore: Zajednički nastup na trećim tržištima
Ministar turizma i omladine Srbije Husein Memić u sredu je u Beogradu sa ministrom ekonomskog razvoja i turizma Crne Gore Goranom Đurovićem razgovarao o... Ministri turizma Srbije i Crne Gore: Zajednički nastup na trećim tržištima

Ministar turizma i omladine Srbije Husein Memić u sredu je u Beogradu sa ministrom ekonomskog razvoja i turizma Crne Gore Goranom Đurovićem razgovarao o zajedničkom nastupanju turističkih privreda dve zemlje na trećim tržištima.

Ministri su se saglasili da je posle pandemije neophodno ukrupniti turističku ponudu čitavog regiona za potpuni oporavak prometa sa udaljenim tržištima.

Memić je istakao da bi Srbija i Crna Gora u tom cilju trebalo da intenziviraju promotivne aktivnosti, pre svega ka kineskom tržištu, pogotovo zato što će „Air Serbia“ u decembru uspostaviti direktne letove između Beograda i kineskog grada Tjenđina.

Đurović je rekao da očekuje da će biti aktivirana Radna grupa Srbije i Crne Gore za turizam, koja je formirana u februaru 2022. godine, saopšteno je iz Vlade Srbije.

  • SUNCOKRET

    16.11.2022 #1 Author

    I mi i Crna Gora smo mali i nije loše udružiti se u oblasti turizma za zajednički nastup naročito prema velikim zemljama kao što je Kina.

    Odgovori

  • Jovana24

    16.11.2022 #2 Author

    Da, bas su i bile samostalne i nezavisne uopste

    Odgovori

  • TATJANA

    17.11.2022 #3 Author

    Uvek je dobro da se snage udruze

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...