Sagledavaju se zalihe ulja u Srbiji

Momirović: Nema problema sa izvozom ulja u Crnu Goru

SrbijaVesti

4.7.2024 12:32 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Momirović: Nema problema sa izvozom ulja u Crnu Goru Momirović: Nema problema sa izvozom ulja u Crnu Goru
Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Srbije Tomislav Momirović izjavio je danas da je obavestio ministra ekonomskog razvoja Crne Gore Niku Đelošaja da nema nikakvih... Momirović: Nema problema sa izvozom ulja u Crnu Goru

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Srbije Tomislav Momirović izjavio je danas da je obavestio ministra ekonomskog razvoja Crne Gore Niku Đelošaja da nema nikakvih problema sa izvozom ulja u tu zemlju.

Momirović je, kako je saopštilo to ministarstvo, rekao da je „izuzetno nekorektan napad i manipulacija oko pitanja trgovine uljem“, prenela je agencija Beta.

„Jasno sam rekao Đelošaju da nema nikakvih problema sa izvozom ulja u Crnu Goru“, kazao je Momirović. Dodao je da se trenutno sagledavaju zalihe kako bi, u slučaju nepredviđenih okolnosti i potencijalnih poremećaja na tržištu, bilo dovoljno ulja za građane Srbije.

Vijesti su ranije objavila da im je sagovornik iz trgovačke kompanije, koja je značajni uvoznik ulja rekao da im je dobavljač saopštio da su svi proizvođači ulja imali sastanak s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem koji im je usmeno kazao da obustave izvoz ulja, bez bilo kakve zvanične odluke, navodno zbog očekivanog rasta cena ulja na globalnom nivou.

Taj crnogorski list danas je objavio da ministarstva ekonomskog razvoja i poljoprivrede u Podgorici očekuju da će uskoro dobiti zvaničnu informaciju da li je Srbija zabranila izvoz jestivog suncokretovog ulja ili uvela druge mere zbog kojih crnogorski trgovci i uvoznici od utorka prošle sedmice ne mogu da kupuju tu osnovnu prehrambenu namirnicu kod svojih redovnih dobavljača iz ove države.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.