U okviru sajma i razgovori o iskopavanju litijuma

Na Novosadskom sajmu izloženo 40 modela električnih vozila u okviru Electric Vehicles Days

ManifestacijeSrbijaU fokusu

12.9.2024 14:57 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Na Novosadskom sajmu izloženo 40 modela električnih vozila u okviru Electric Vehicles Days Na Novosadskom sajmu izloženo 40 modela električnih vozila u okviru Electric Vehicles Days
Premijer Miloš Vučević otvorio je danas na Novosadskom sajmu manifestaciju Electric Vehicles Days, posvećenu elektromobilnosti i inovacijama u automobilskom, energetskom, transportnom i tehnološkom sektoru.... Na Novosadskom sajmu izloženo 40 modela električnih vozila u okviru Electric Vehicles Days

Premijer Miloš Vučević otvorio je danas na Novosadskom sajmu manifestaciju Electric Vehicles Days, posvećenu elektromobilnosti i inovacijama u automobilskom, energetskom, transportnom i tehnološkom sektoru.

Manifestacija je, kako je saopšteno iz Vlade, okupila vodeće kompanije iz automobilske industrije, proizvođače komponenti, delova i softvera za električna vozila, kao i inovatore u oblasti punjenja i infrastrukture za električna i hibridna vozila.

Premijer je istakao da to nije samo promocija električnih vozila, već i prilika za to da se razgovara o stvarima poput registracije ovih vozila i načina na koji osiguravajuće kuće rade osiguranje električnih i hibridnih vozila i slično.

„Pričamo i o tome kako da imamo dovoljno struje u Srbiji u narednom periodu, kako da štitimo zdravlje građana i životnu sredinu, a da se istovremeno i ekonomski razvijamo“, naglasio je predsednik Vlade.

Naglasio je da je dobra stvar to što su organizatori sajma prepoznali kao bitnu temu pitanje iskorišćavanja ruda, minerala i metala, a da je još bolje to što su poziv za razgovor prihvatili i oni koji zagovaraju da se litijum iskopava i oni koji su protiv toga.

U izlagačkom delu ove manifestacije biće izloženo više od 40 modela vozila različitih proizvođača, a posetioci će moći premijerno da vide neke modele električnih i hibridnih vozila.

Osim toga, u testing-zoni, koja je ove godine proširena, biće omogućeno da se proba više od 10 modela električnih vozila, različitih klasa i kategorija.

Tokom održavanja ove manifestacije posetioci će imati priliku da se upoznaju i sa tehnologijom punjenja i punjačima za ova vozila, a biće organizovane i panel-diskusije i takmičenje studenata.

  • meli77

    12.9.2024 #1 Author

    Lepo je što u događaj uključuju i studente

    Odgovori

  • Mikan

    12.9.2024 #2 Author

    Koga ovo zanima? Treba da bacim moju hondu 900 rr, pa da kupim nešto na baterije?!? Pa još me pamet dobro služi-benzin je zakon!

    Odgovori

  • SHALIMAR

    12.9.2024 #3 Author

    Prilika da se sve vidi i sazna na jednom mestu..

    Odgovori

  • gagica

    15.9.2024 #4 Author

    Stvarno pronalaze mastovite nacine da krenu sa poslom

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.