početkom 2025. godine

Najavljen poslovni forum francuskih i srpskih privrednika i preduzetnika u Lionu

EUPreduzetnikSrbija

28.9.2024 14:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Najavljen poslovni forum francuskih i srpskih privrednika i preduzetnika u Lionu Najavljen poslovni forum francuskih i srpskih privrednika i preduzetnika u Lionu
Privredna komora Srbije će u saradnji sa francuskim regionom Overnja-Rona-Alpi (Rhone Alpes Auvergne) organizovati početkom sledeće godine poslovni forum u Lionu ( Francuska) sa... Najavljen poslovni forum francuskih i srpskih privrednika i preduzetnika u Lionu

Privredna komora Srbije će u saradnji sa francuskim regionom Overnja-Rona-Alpi (Rhone Alpes Auvergne) organizovati početkom sledeće godine poslovni forum u Lionu ( Francuska) sa ciljem produbljivanja saradnje između Srbije i najjačeg industrijskog regiona u Francuskoj, saopštila je PKS.

Forum će se fokusirati na sektore industrije, poljoprivrede, mehanizacije i zelene energije, dogovoreno je na sastanku delegacije PKS i Ambasade Srbije u Parizu sa predstavnicima francuskog regiona Overnja- Rona- Alpi (Rhone Alpes Auvergne).

Naša delegacija razgovarala je o poslovnoj saradnji i investicijama sa potpredsednikom regiona Filipom Munijerom i Brunom Šiaverinijem, direktorom za međunarodnu saradnju, kao i sa predstavnicima privredne komore regiona Overnja- Rona- Alpi, udruženja Business France, zatim Udruženja malih i srednjih preduzeća regiona (CPME) i Javne investicione banke (BPI).

U okviru posete Francuskoj, delegacija Srbije razgovarala je i o jačanju saradnje u oblasti inovativnih tehnologija i veštačke inteligencije sa francuskom poslovnom zajednicom – predstavnicima AI Hub France, AI festivala u Kanu i French Tech-a.

„Na inicijativu Ambasade Srbije u Francuskoj , zajedno sa državnim sekretarom Damjanom Jovićem i Aleksandrom Protićem, predsednikom udruženja Tesla, sa predstavnicima francuske poslovne zajednice razgovarali smo o ključnim koracima za jačanje nastupa srpskih AI tech kompanija na francuskom tržištu. Fokus je bio na umrežavanju i zajedničkim inicijativama, s ciljem bolje integracije naših inovativnih kompanija i stručnjaka u francuski tehnološki ekosistem. Posebno smo razgovarali o projektima dijaspore i podršci u prepoznavanju prilika za saradnju sa francuskim kompanijama“, rekla je Ivana Adamović, savetnik predsednika PKS.

  • SHALIMAR

    28.9.2024 #1 Author

    Sve je to lepo,samo sto se u nadu privredu ulaze mnogo malo u odnosu na Francusku.

    Odgovori

  • SUNCE

    29.9.2024 #2 Author

    Pozdravlham svaki vid privred e saradnje ako je na obostranu korist.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.