Investicija vredna 30 miliona evra

Nemačka kompanija za proizvodnju menjača planira otvaranje pogona u Leskovcu

InvesticijeSrbija

2.8.2024 09:13 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Nemačka kompanija za proizvodnju menjača planira otvaranje pogona u Leskovcu Nemačka kompanija za proizvodnju menjača planira otvaranje pogona u Leskovcu
Nemačka kompanija Veg Gear Sistems GmbH, koja se bavi proizvodnjom menjača, spojnica i kočnica, izrazila je želju da investira 30 miliona evra i pokrene... Nemačka kompanija za proizvodnju menjača planira otvaranje pogona u Leskovcu

Nemačka kompanija Veg Gear Sistems GmbH, koja se bavi proizvodnjom menjača, spojnica i kočnica, izrazila je želju da investira 30 miliona evra i pokrene proizvodnju u Leskovcu.

Iz Grada Leskovca ističu da ova kompanija planira da zaposli 200 radnika, među kojima treba da bude od 40 do 50 inženjera.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović sa predstavnicima nemačke kompanije Veg Gear Sistems GmbH, razgovarao je o njihovoj nameri da otvore proizvodni pogon u tom gradu, piše eKapija.

Ova kompanija, specijalizovana za proizvodnju menjača, spojnica i kočnica, namerava da otvori proizvodni pogon za automobilske i industrijske prenosnike WG50.

Veg Gear Sistems GmbH je renomirani proizvođač menjača, spojnica i kočnica. Sa sedištem u Hatingenu, Nemačka, kompanija opslužuje različite industrije, uključujući obnovljivu energiju, poljoprivredu i industrijsku automatizaciju. Njihov asortiman menjača uključuje pužne menjače, konusne menjače i planetarne menjače, između ostalog.

Predstavnici kompanije su izneli plan o investiranju 30 miliona evra, od kojih će 20 miliona biti opredeljeno za opremu.

Sastanku su prisustvovali predstavnici leskovačkih preduzeća i direktor kompanije Veg Gear Sistems Bruno Mauro Burdzaki.

  • meli77

    2.8.2024 #1 Author

    Lepo je da i Leskovac ima više zaposlene

    Odgovori

  • Grocka

    4.8.2024 #2 Author

    A sto ne otvore neku nasu, sve nase su prodali

    Odgovori

  • Faith

    4.8.2024 #4 Author

    Dobra prilika za Leskovac

    Odgovori

  • SUNCICA

    4.8.2024 #5 Author

    Leskovac je nekad bio mnogo ravijeniji u tom smislu, ali ipak oni dolaze zbog subvencija ove drzave i jeftine radne snage

    Odgovori

  • NATI

    4.8.2024 #6 Author

    Lepa vest jos samo da daju dobre uslove

    Odgovori

  • Melisa

    5.8.2024 #7 Author

    Bravoo za Nemce

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.