Tender ističe 21. aprila

NIS traži partnera za izgradnju gasne elektrane u Srpskoj Crnji

InfrastrukturaInvesticijeSrbija

28.3.2023 08:19 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

NIS traži partnera za izgradnju gasne elektrane u Srpskoj Crnji NIS traži partnera za izgradnju gasne elektrane u Srpskoj Crnji
Naftna industrija Srbije raspisala je tender za izbor partnera za izgradnju male elektrane Srpska Crnja snage 2 MW, sa priključenjem na infrastrukturu, objavljeno je... NIS traži partnera za izgradnju gasne elektrane u Srpskoj Crnji

Naftna industrija Srbije raspisala je tender za izbor partnera za izgradnju male elektrane Srpska Crnja snage 2 MW, sa priključenjem na infrastrukturu, objavljeno je na sajtu te kompanije.

Posao obuhvata i priključenje male elektrane na infrastrukturu, a kriterijum za izbor je ekonomski najprihvatljivija ponuda sa aspekta NIS-a pod uslovom da je pozitivno tehnički ocenjena.

NIS traži partnera koji će ishodovati sve dozvole i saglasnosti zaključno sa upotrebnom dozvolom, obezbediti materijal i opremu, izraditi tehničku dokumentaciju, izgraditi elektranu, pustiti je u rad i održavati 15 godina.

Budući energetski objekat je kontejnerizovan sistem za proizvodnju električne energije sa gasnim motorom ili gasnom turbinom sa svim pomoćnim sistemima i podsistemima koji treba da omoguće autonoman rad.

Biće priključen na sistem sirovog gasa sa polja Srpska Crnja, a imaće i priključak na elektroenergetski sistem.

Lokacija buduće elektrane je na teritoriji opštine Nova Crnja, u mestu Srpska Crnja.

Eksploataciono polje Srpska Crnja nalazi se u severnom Banatu oko 25 kilometara jugoistočno od Kikinde i administrativno pripada opštini Nova Crnja. Polje je u eksplotaciji od 1978. godine, a na njemu se nalazi sabirno gasna stanica.

„Zbog uvođenja u eksploataciju novih bušotina predviđeno je proširenje sabirno gasne stanice i izgradnja objekata za sabiranje i pripremu gasa“, naveo je NIS u tenderskoj dokumentaciji.

Tender je otvoren do 21. aprila.

Tagovi
GAS NIS
  • TATJANA

    29.3.2023 #1 Author

    Uskoro ističe tender, nadam se da ce naci pravog partnera

    Odgovori

  • GOCA BG

    2.4.2023 #2 Author

    Verujem da se vec zna ko ce biti…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...