Rok za dostavljanje ponuda 15. jul

Nova nabavka za projekat RHE Bistrica – izmeštaju se trase dva lokalna puta

BiznisInfrastrukturaSrbija

1.7.2024 08:41 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Nova nabavka za projekat RHE Bistrica – izmeštaju se trase dva lokalna puta Nova nabavka za projekat RHE Bistrica – izmeštaju se trase dva lokalna puta
Elektroprivreda Srbije raspisala je javnu nabavku za izradu tehničke dokumentacije za izmeštanje delova trasa državnih puteva br. 191 i 194 i saobraćajnih priključaka na... Nova nabavka za projekat RHE Bistrica – izmeštaju se trase dva lokalna puta

Elektroprivreda Srbije raspisala je javnu nabavku za izradu tehničke dokumentacije za izmeštanje delova trasa državnih puteva br. 191 i 194 i saobraćajnih priključaka na njima za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica i aktuelizacije Studije opravdanosti izgradnje te elektrane, objavila je eKapija.

Predmet projektnog zadatka je izrada tehnička dokumentacija za izradu devijacije dela trase državnog puta IIA reda broj 191 na deonici Bistrica-Priboj u zoni planiranih objekata RHE Bistrica, tehnička dokumentacija za izradu devijacije dela trase državnog puta IIA reda broj 194 na deonici Kokin Brod-Rutoši-Pribojska Banja u zoni planiranih objekata RHE Bistrica, kao i tehnička dokumentacija za izradu saobraćajnih priključaka pristupno-servisnih saobraćajnica objekata RHE Bistrica na navedene državne puteve.

U zoni od interesa, trasa državnog puta Bistrica-Priboj se ukršta i sa trasom železničke pruge Beograd centar-Resnik-Požega-Vrbnica-državna granica, koja je jednim delom u predmetnoj zoni ukrštanja tunelskog tipa. Da bi se tokom izgradnje i eksploatacije RHE Bistrica omogućilo bezbedno i neometano odvijanje drumskog saobraćaja, nametnula se potreba za izgradnjom trajne devijacije državnog puta u zoni ukrštanja i u blizini planiranih objekata RHE Bistrica“, ukazuje se u dokumentaciji.

Kada je reč o putu Kokin Brod-Rutoši-Pribojska banja, izgradnja trajne devijacije puta potrebna je, kako je istaknuto, zbog izgradnje sifonskog cevovoda za dotok vode.

Projektni zadatak podrazumeva i geološke istražne radove za potrebe izrade idejnih projekata za izmeštanje delova trasa navedenih državnih puteva i saobraćajnih priključaka pristupno-servisnih saobraćajnica objekata RHE Bistrica na ove državne puteve.

„Projektant je obavezan da prepozna i analizira i sva postojeća čvorišta i ukrštaje sa mrežom lokalnih kategorisanih i nekategorisanih saobraćajnica, atarskih i pristupnih saobraćajnica i u saradnji sa predstavnicima lokalnih samouprava, urbanistima i investitorom razreši iste rukovodeći se preporukama“, navodi se između ostalog u dokumentaciji.

Procenjena vrednost javne nabavke je 198 miliona dinara bez PDV-a a rok za dostavljanje ponuda je 15. jul.

Sistemom RHE Bistrica, kako se pojašnjava, predviđeno je naizmenično zahvatanje i ispuštanje vode iz buduće akumulacije Klak, koja će se formirati pregrađivanjem reke Uvac, i postojeće akumulacije Potpeć, koja je formirana izgradnjom brane Potpeć na Limu.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.