Ukupna vrednost novoizgrađenog kompleksa i infrastrukture 33 miliona evra

Nova zgrada niškog aerodroma prima prve putnike 24. jula

Srbija

23.7.2024 08:12 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Nova zgrada niškog aerodroma prima prve putnike 24. jula Nova zgrada niškog aerodroma prima prve putnike 24. jula
Nova zgrada terminala na aerodromu Konstantin Veliki u Nišu, za koju je kamen temeljac postavljen 21. marta 2022. godine i u koju je uloženo... Nova zgrada niškog aerodroma prima prve putnike 24. jula

Nova zgrada terminala na aerodromu Konstantin Veliki u Nišu, za koju je kamen temeljac postavljen 21. marta 2022. godine i u koju je uloženo 16 miliona evra sa opremom, biće otvorena za putnike od 24. jula, najavio je direktor Aerodroma Srbije Mihajlo Zdravković a prenele Južne vesti.

Zdravković je rekao da su završena sva testiranja i da je Komisija za tehnički prijem završila posao.

„Prvi putnici, koji će koristiti novu zgradu, poleteće u sredu, 24. jula ujutru. U samu zgradu uloženo je 11 miliona evra, a još pet miliona evra dodatno u opremu i sisteme i 17 miliona evra u infrastrukturu prilazne saobraćajnice i parkinge ispred same terminalne zgrade„, rekao je Zdravković.

Južne vesti podsećaju da je planirano da se nakon završetka nove zgrade sruši postojeća, jer će tu biti novo krilo koje se spaja sa novom terminalnom zgradom.

Novi objekat je površine od 7.500 kvadratnih metara, imaće 10 check in šaltera, free shop na 400 kvadrata, poslovni prostor za avio-kompanije, rent a car agencije, biznis klub, vip deo i sve ono što nude savremeni aerodromi u brojnim evropskim gradovima.

Novi parking na aerodromu raspolaže sa 580 parking mesta za putnička vozila, uz poseban deo za osobe sa invaliditetom, kao i vip deo parkinga, 103 mesta za kamione, pet punjača za električna vozila i zelena površina sa 200 sadnica.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.