Za tri projekta izdvojeno oko 50 miliona dinara

Nove atrakcije uskoro na Divčibarama: Grade se ziplajn, tjubing staza i vidikovac Mali Golubac

BiznisSrbijaTurizam

4.7.2024 08:19 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Nove atrakcije uskoro na Divčibarama: Grade se ziplajn, tjubing staza i vidikovac Mali Golubac Nove atrakcije uskoro na Divčibarama: Grade se ziplajn, tjubing staza i vidikovac Mali Golubac
Na Divčibarama bi u narednih nekoliko nedelja trebalo da počne izgradnja vidikovca Mali Golubac kao i postavljanje tjubing staze (plastične podloge koja omogućava sankanje... Nove atrakcije uskoro na Divčibarama: Grade se ziplajn, tjubing staza i vidikovac Mali Golubac

Na Divčibarama bi u narednih nekoliko nedelja trebalo da počne izgradnja vidikovca Mali Golubac kao i postavljanje tjubing staze (plastične podloge koja omogućava sankanje i leti) i ziplajna na Divčibarama.

To je za portal Vamedia.info potvrdio član veća grada Valjeva zadužen za razvoj Divčibara Vladimir Blagojević, a prenela eKapija.

Ugovor o realizaciju projekta „Platforma za posmatranje vidikovca Mali Golubac na Divčibarama“, ukupne vrednosti 18 miliona dinara, predviđa da Ministarstvo turizma i omladine izdvoji 15 miliona dinara, a grad Valjevo tri miliona dinara.

„Taj projekat smo najavili odmah nakon dobijanja građevinske dozvole i sada već narednih nedelja očekujemo izvođača i početak gradnje. Ne treba zaboraviti da se radi o lokaciji na kojoj je nekada bila deponija. Vidikovac Mali Golubac će se realizovati na mestu koje povezuje Mali i Veliki Golubac i predstavljaće mesto na kome će uživati ljubitelji prirode. Golubac je jedan od najlepših vrhova planine Maljen, sa koga se pruža neverovatan pogled“, istakao je Blagojević.

Dodao je da je projekat zamišljen tako da se iskoristi maksimalno potencijal Golupca, a trebalo bi da sadrži i platformu za sedenje.

Prema njegovim rečima u narednih par nedelja očekuje se izvođač i početak izgradnje i tjubing staze i ziplajna.

„Grad Valjevo i ministarstvo turizma potpisali su ugovor o postavljanju tjubing staze koja će biti ujedno i jedna od dužih takvih staza u Srbiji, od 126 metara, ali i mini ziplajn u dužini od 40 metara. Vrednost ovog projekta je 31,3 miliona dinara od čega ministarstvo izdvaja 26 miliona, a grad preostalih 5,3 miliona dinara. To su atrakcije kakvih nemate svuda“, istakao je Blagojević za Vamedia.info.

Ukupne investicije u ta tri projekta iznose oko 50 miliona dinara, dok je u toku obeležavanje lokaliteta Divčibarske legende panoima od kamena i drveta na 12 lokacija.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.