moguća kašnjenja letova tokom dana

Novi prekid u radu softvera na beogradskom aerodromu

Srbija

10.8.2024 12:41 Autor: Redakcija Biznis.rs 11

Novi prekid u radu softvera na beogradskom aerodromu Novi prekid u radu softvera na beogradskom aerodromu
Na beogradskom aerodromu je oko deset časova ponovo došlo do prekida u radu softvera za pristup sistemu koje koriste avio-kompanije za čekiranje putnika na... Novi prekid u radu softvera na beogradskom aerodromu

Na beogradskom aerodromu je oko deset časova ponovo došlo do prekida u radu softvera za pristup sistemu koje koriste avio-kompanije za čekiranje putnika na let, saopštila je uprava aerodroma.

Kako se navodi u saopštenju, ovaj privremenu prekid može da dovede do usporenog procesa prijave na let na šalterima i, posledično, do kašnjenja određenog broja letova u toku dana, prenosi N1.

U pitanju je globalni softverski kvar koji je van kontrole aerodroma, i kojim su u nekoliko navrata prethodnih dana pogođeni i pojedini aerodromi na području Evrope, Bliskog istoka i Afrike.

„Naše tehničke službe su u kontaktu sa inostranim provajderom usluge koji radi na otklanjanju kvara u najkraćem mogućem roku. Izvinjavamo se putnicima koji su pogođeni ovom situacijom i pozivamo ih da status svojih letova provere na sajtu aerodroma i u odabranim avio kompanijama“, rečeno je iz uprave aerodroma.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.