Potpisan ugovor o izgradnji sa kineskom kompanijom

Novi Sad dobija pešačko-biciklistički most od 38 miliona evra

BiznisInfrastrukturaSrbija

3.10.2024 08:35 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Novi Sad dobija pešačko-biciklistički most od 38 miliona evra Novi Sad dobija pešačko-biciklistički most od 38 miliona evra
Potpisan je ugovor o projektovanju i izvođenju radova za izgradnju mosta sa pristupnim saobraćajnicama i rekonstrukciji postojećeg tunela sa liftovima do gornjeg platoa Petrovaradinske... Novi Sad dobija pešačko-biciklistički most od 38 miliona evra

Potpisan je ugovor o projektovanju i izvođenju radova za izgradnju mosta sa pristupnim saobraćajnicama i rekonstrukciji postojećeg tunela sa liftovima do gornjeg platoa Petrovaradinske tvrđave u Novom Sadu.

Ugovor su, kako je saopštila Vlada Srbije, potpisali ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i predsednik China Shandong International Economic&Technical Cooperation Group LTD Džuang Jung.

Kako je najavljeno, vrednost investicije je 38 miliona evra, a predviđeno je da radovi na mostu koji će se graditi na stubovima nekadašnjeg Mosta Franca Jozefa počnu na proleće sledeće godine i da traju 24 meseca, odnosno do proleća 2027. godine, piše eKapija.

“Sve je spremno za izgradnju pešačko – biciklističkog mosta u Novom Sadu. Iz republičkog budžeta se finansira izgradnja čak tri mosta u Novom Sadu. To je istorijski uspeh svih nas”, ocenio je premijer Miloš Vučević na potpisivanju ugovora.

Kompanija China Shandong International Economic & Technical Cooperation Group LTD, kako je dodao, pokazala se kao pouzdan parter, zbog čega se očekuje da će radovi na izgradnji novog pešačko-biciklističkog mosta početi najkasnije u aprilu i da će trajati dve godine.

“Biće rekonstruisan i postojeći tunel sa liftovima do gornjeg platoa Petrovaradinske tvrđave, čime će biti ostvaren jedan novi koncept života grada na obe strane reke”, istakao je Vučević.

Kako je navela predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković, „to je divna kulturno-istorijska celina i veliki turistički potencijal za Novi Sad“

“Sledeći korak, nakon izgradnje mosta, jeste da se pristupi projektu velike obnove Petrovaradinske tvrđave”, rekla je Gojkovićeva i dodala da će razgovarati sa gradonačelnikom Novog Sada, između ostalog, o projektu izgradnje botaničke bašte, koja bi, kako je ocenila upotpunila ovu celinu.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.