nstavak obuke od 9. do 24. septembra

Novih 90 sertifikata za upravnike zgrada i energetske menadžere

SrbijaU fokusu

5.9.2024 18:07 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Novih 90 sertifikata za upravnike zgrada i energetske menadžere Novih 90 sertifikata za upravnike zgrada i energetske menadžere
U Privrednoj komori Srbije završena je dvodnevna obuka koju je PKS u saradnji sa USAID Srbija organizovala i ove godine zbog velikog interesovanja za... Novih 90 sertifikata za upravnike zgrada i energetske menadžere

U Privrednoj komori Srbije završena je dvodnevna obuka koju je PKS u saradnji sa USAID Srbija organizovala i ove godine zbog velikog interesovanja za oblast energetske efikasnosti.

Obuka na temu „Uloga upravnika i lokalne zajednice u programu energetske sanacije stambenih zgrada“ u okviru projekta „Bolja energija“, bila je namenjene organizatorima profesionalnog upravljanja, upravnicima višestambenih zgrada, opštinskim energetskim menadžerima i službenicima lokalnih samouprava zaduženim za stambena pitanja, saopštila je PKS.

Privredna komora Srbije je i ove godine prepoznala da je ključna obuka upravnika i predstavnika lokalne zajednice, kojima je u nadležnosti da pokrenu određene inicijative i sprovedu mere energetske efikasnosti i bezbednosti u svom okruženju, kao i da unaprede svest o tome koliko je bitno da svi doprinesu uštedi i bezbednosti, kaže Ivana Kovačević, vođa projektnog tima i rukovodilac Službe za edukaciju PKS.

„Naš cilj je bio da još jednom omogućimo učesnicima radionica da budu osposobljeni u oblasti pripreme projekta energetske efikasnosti/obnovljivih izvora energije u zgradarstvu, softverskih alata za razvoj projekata energetske efikasnosti za stambene zgrade, finansijske analize i modela finansiranja…“, ističe Kovačević.

Kandidati koji su prošle godine završili ovu tematsku obuku, njih oko 400, i ovogodišnji učenici radionice mogu da nastave sa edukacijom u oblasti Digitalizacije i upravljanja zgradama, koje će se održati u od 9. do 24. septembra u Privrednoj komori Srbije u Beogradu, kao i u šest regionalnih privrednih komora u Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu, Užicu, Somboru i Zaječaru

  • SHALIMAR

    5.9.2024 #1 Author

    Tako i treba,da su osposobljeni da znaju da rade svoj posao..

    Odgovori

  • ŽIZI

    8.9.2024 #3 Author

    E za ovo nemam komentar… Džaba im obuke

    Odgovori

  • PIKSI

    8.9.2024 #4 Author

    Pola upravnika nema pojima sta treba da rade

    Odgovori

  • SUNCICA

    8.9.2024 #5 Author

    Moraju se uozbiljiti upravnici ,stvarno je sve bez veze

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.