Sledi rekonstrukcija hotela i pripadajućih objekata

Novosadski hotel Park postaće deo svetskog lanca

BiznisFirme u fokusuInfrastrukturaSrbija

10.11.2022 08:18 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Novosadski hotel Park postaće deo svetskog lanca Novosadski hotel Park postaće deo svetskog lanca
Hotel Park u Novom Sadu početkom sledeće godine obustaviće rad, a zatvaranje će označiti i novi početak. Park će po rekonstrukciji nastaviti da posluje... Novosadski hotel Park postaće deo svetskog lanca

Hotel Park u Novom Sadu početkom sledeće godine obustaviće rad, a zatvaranje će označiti i novi početak. Park će po rekonstrukciji nastaviti da posluje kao deo svetskog lanca hotela.

Prema nezvaničnim saznanjima portala 021.rs, hotel je promenio vlasnika i više neće biti u vlasništvu porodice pokojnog Ratka Butorovića, koja će zadržati deo preduzeća i nastaviće da upravlja hotelom Leopold na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Park bi trebalo da postane deo poznatog svetskog lanca hotela, ali će informacija o tome biti saopštena narednih nedelja. Zvaničan podatak o novom vlasniku još uvek nije objavljen, ali bi uskoro trebalo da postane javno dostupan, jer je podnet i zahtev za upis u Katastar nepokretnosti.

Međutim, ukoliko se pogledaju izveštaji sa sednica Skupštine akcionara, vidi se da je HTUP Park pre nekoliko meseci uzeo zajam od kompanije Inobačka u iznosu većem od 441 milion dinara, kako bi bio otplaćen kredit. U dokumentaciji je zgrada hotela Park upisana kao izvršna vansudska hipoteka.

Na poslovanje hotela uticala je i pandemija korona virusa, pa je u avgustu 2020. godine, na neko vreme, prestao da prima goste. U januaru prošle godine uzet je kredit od 3,7 miliona evra.

Hotel ima 225 soba i apartmana, sedam sala, dva restorana, dva bara, bal dvoranu, dve diskoteke, wellness centar i 350 parking mesta. Sadašnja zgrada je dograđena 1981. godine, kraj objekta koji je sagrađen 1961. godine

I čuvena novosadska diskoteka Dandy od 3. januara 2023. godine prestaće da radi, zbog rekonstrukcije hotela Park, objavljeno je na Facebook stranici kluba.

HTUP PARK AD NOVI SAD

NOVOSADSKOG SAJMA 35, 21000 Novi Sad, Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
1.812.937,52 (2021)
Broj zaposlenih:
92 (2021)

Tagovi
BIZNIS SRBIJA
  • Miki

    12.11.2022 #1 Author

    Eto , ispunila vam se zelja da ga prodate, sad podelite kes pa ko u kladionicu ko na poker aparate pa dok traje, samo da se skinete vise sa grbace.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...