potencijal i u oblasti zelene energije

Obostrana zainteresovanost Srbije i Azerbejdžana za nove energetske projekte

EkologijaSrbijaU fokusu

15.6.2024 11:06 Autor: Redakcija Biznis.rs 13

Obostrana zainteresovanost Srbije i Azerbejdžana za nove energetske projekte Obostrana zainteresovanost Srbije i Azerbejdžana za nove energetske projekte
Postoji obostrana zainteresovanost za saradnju na izgradnji novih gasnih elektrana u Srbiji iz kojih bi se proizvodila električna energija za domaće tržište, rečeno je... Obostrana zainteresovanost Srbije i Azerbejdžana za nove energetske projekte

Postoji obostrana zainteresovanost za saradnju na izgradnji novih gasnih elektrana u Srbiji iz kojih bi se proizvodila električna energija za domaće tržište, rečeno je na sastanku ministarke rudarstva i energetike Dubravke Đedović Handanović i ambasadora Azerbejdžana Kamila Hasijeva.

„U energetskom sektoru imamo veoma dobru saradnju, lično sam dva puta posetila Baku i nedavno uputila poziv ministru energetike Šahbazovu da poseti Beograd kako bismo razgovarali o produbljivanju saradnji“, rekla je ministarka, navodi se na sajtu ministarstva.

Ministarka je podsetila da je u decembru prošle godine pušten u probni rad gasni interkonektor Srbija-Bugarska kojim je omogućeno snabdevanje Srbije azerbejdžanskim gasom.

„Imamo jako dobre i prijateljske odnose na nivou strateškog partnerstva u energetici i drugim oblastima. Otvaranje gasnog interkonektora između Srbije i Bugarske je važan istorijski događaj za odnose Srbije i Azerbejdžana i siguran sam da energetsku saradnju možemo još više da produbimo u budućnosti“, rekao je ambasador.

On je istakao da je Baku domaćin predstojeće konferencije o klimatskim promenama (COP29) i da postoji potencijal za saradnju sa Srbijom u oblasti zelene energije.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.