odluke vlade srbije

Obrazovana Radna grupa za tržište jagodastog voća i odobrena sredstva za ugrožene građane Kraljeva i Kragujevca

SrbijaU fokusu

25.7.2024 16:43 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Obrazovana Radna grupa za tržište jagodastog voća i odobrena sredstva za ugrožene građane Kraljeva i Kragujevca Obrazovana Radna grupa za tržište jagodastog voća i odobrena sredstva za ugrožene građane Kraljeva i Kragujevca
Na sednici Vlade Srbije je donet Integrisani nacionalni energetski i klimatski plan Srbije za period do 2030. godine sa vizijom do 2050. godine, kao... Obrazovana Radna grupa za tržište jagodastog voća i odobrena sredstva za ugrožene građane Kraljeva i Kragujevca

Na sednici Vlade Srbije je donet Integrisani nacionalni energetski i klimatski plan Srbije za period do 2030. godine sa vizijom do 2050. godine, kao ključni strateški dokument kojim se definišu strateški ciljevi i dinamika njihovog ostvarivanja u procesu energetske tranzicije.

Vlada Srbije je danas odlučila i da obrazuje Radnu grupu za unapređenje proizvodnje i tržišta jagodastog voća – maline, kupine, jagode, borovnice i ribizle, da bi se „sagledala i definisala aktuelna situacija u toj oblasti, sa posebnim osvrtom na kritične tačke u tržišnom lancu u procesu proizvodnje od rasadničarske, preko plantažne proizvodnje, do plasmana na tržište, a u cilju donošenja odgovarajućih mera za rešavanje postojećih problema“.

Članovi Vlade Srbije usvojili su i Zaključak kojim se odobravaju sredstva za dodelu jednokratne novčane pomoći građanima kojima je izuzetno ugrožen životni standard, a koji žive na teritoriji gradova Kragujevca i Kraljeva i na teritoriji opština Batočina i Knić, u ukupnom iznosu od 11,21 miliona dinara.

Članovi Vlade saglasili su se i da se donese Odluka o uspostavljanju saradnje Novog Sada i jermenskog grada Gjumrija u kulturi, turizmu, obrazovanju, informacionoj tehnologiji, zaštiti i očuvanju životne sredine i u drugim oblastima.

  • gagica

    27.7.2024 #1 Author

    Nadam se da ce ove godine ljudi koji se bave gajenjem tog voca bolje zaraditi. Spram svog truda.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.