premijerka na sastanku rekla da o svim predlozima može da se raspravlja tek sledeće godine

Odbijeni svi zahtevi poljoprivrednika, počinju protesti

Srbija

15.5.2023 13:33 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Odbijeni svi zahtevi poljoprivrednika, počinju protesti Odbijeni svi zahtevi poljoprivrednika, počinju protesti
Premijerka Srbije Ana Brnabić odbacila je danas sve zahteve poljoprivrednika koje je prošle nedelje uputilo više udruženja stočara i ratara, rekao je danas, posle... Odbijeni svi zahtevi poljoprivrednika, počinju protesti

Premijerka Srbije Ana Brnabić odbacila je danas sve zahteve poljoprivrednika koje je prošle nedelje uputilo više udruženja stočara i ratara, rekao je danas, posle novog sastanka, predstavnik Inicijative za opstanak poljoprirednika Srbije Đoka Ćurčić.

On je za Betu rekao da su sastanku prisustvovali samo premijerka Brnabić i predsednik Odbora Skupštine Srbije za poljoprivredu Marijan Rističević.

„Brnabić je odbacila sve zahteve, rekla je da o njima možemo da razgovaramo tek sledeće godine“, rekao je Ćurčić.

Dodao je da je posle sastanka stigla ponuda savetnika u Ministarstvu poljoprivrede Nenada Dolovca da predstavnici tih uduženja u četvrtak razgovaraju sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, ali je taj zahtev odbijen.

Inicijativa za opstanak poljoprivrednika Srbije i Uduženja „Naše mleko“, Banski paori, poljoprivrednici Bavništa i Stiga i još neka su prošle nedelje su Brnabić saopštili da traže subvencije po hektaru od 300 evra, garantovanu cenu mleka od 75 dinara po litru, bez poreza na dodatu vrednost (PDV), cenu dizela na koju se neće obračunavati akciza i PDV i subvencije po grlu goveda od 40.000 dinara.

Dogovor je bio, kako je rekao, da se zahtevi analiziraju i danas saopšte rezultati i odgovor da li se prihvataju.

Inicijativa za opstanak poljoprivrednika Srbije, kako je rekao Ćurčić, sutra će se sa mehanizacijom okupiti pre podne ispred zgrade Sajma u Novom Sadu, a danas će se dogovoriti, kada prenesu informaciju o rezultatima razgovora, gde će početi blokade u drugim gradovima.

On je rekao da ukoliko predstavnici Vlade Srbije do četvrtka ove nedelje ne ispune zahteve da će mehanizacijom krenuti za Beograd. 

Predsednik Udruženja „Stig“ iz Požarevca Nedeljko Savić rekao je za N1 da nije iznenađen odgovorom vlade. „Da bi se ovo ispunilo i poljoprivreda krenula napred, potrebno je dosta novca. Nemamo razumevanje vlade i predstojećim akcijama pokušaćemo da skrenemo pažnju na nas“, rekao je Savić.

 • MITAR

  15.5.2023 #1 Author

  U potpunosti ih podrzavam u ovom sto pokusavaju da izvuraju, kada treba da se subvencionisu strane firme onda ima para, a kada je da ojacamo domacu priverdu, rstare stocarstvo onda ne moze, sta drugo ocekivati od nazovi predesdnika vlade kao takve spodobe.

  Odgovori

 • SHALIMAR

  15.5.2023 #2 Author

  To se i ocekivalo da ce da se desi…

  Odgovori

 • jevtić

  16.5.2023 #3 Author

  Ovo je sramota, podrška poljoprivrednicima

  Odgovori

 • MAJA

  17.5.2023 #4 Author

  Verujem da ce izaći i pobuniti se, ne može se čekati sledeća godina da se usvajaju mere koje su od velike vaznosti

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...