u svim osnovnim i srednjim školama

Odluka Vlade Srbije: Kraj školske godine 6. juna

Srbija

1.6.2023 17:04 Autor: Redakcija Biznis.rs 9

Odluka Vlade Srbije: Kraj školske godine 6. juna Odluka Vlade Srbije: Kraj školske godine 6. juna
Vlada Republike Srbije saopštila je u četvrtak da je zbog tragedija koje su duboko pogodile čitavo društvo donela odluku da se školska godina završi... Odluka Vlade Srbije: Kraj školske godine 6. juna

Vlada Republike Srbije saopštila je u četvrtak da je zbog tragedija koje su duboko pogodile čitavo društvo donela odluku da se školska godina završi 6. juna u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji.

U saopštenju se navodi da je naš obrazovni sistem stvoren sa ciljem da svim učenicima pruži adekvatnu podršku, ohrabruje ih na putu učenja i omogući im da rastu u zdrave, svesne i odgovorne pojedince.

U ovom trenutku, važnije je nego ikada, da se usredsredimo na ono što je najbolje za našu decu, jer ona zaslužuju našu potpunu podršku, ljubav i brigu.

Škole mogu da nastave da rade do 20. juna, za učenike koji to žele. U tom periodu mogu se realizovati dopunska, dodatna i pripremna nastava, nastava u prirodi, kao i drugi oblici obrazovno-vaspitnog rada, sa ciljem podsticanja socijalnih i emocionalnih veština učenika i aktivnosti na teme tolerancije, empatije, zajedništva, podrške i zahvalnosti.

Bitno je napomenuti da će svi učenici koji ne budu zadovoljni svojim uspehom, dobiti priliku da do 20. juna poprave ocene na lični zahtev.

Osnovna ogledna škola „Vladislav Ribnikar“ će ostati škola. Ona će biti rekonstruisana i tokom procesa rekonstrukcije biće izgrađen memorijalni deo u znak sećanja na decu i školskog čuvara, koji su svakoga dana u toj školi pokazivali izuzetnost.

  • Stana

    1.6.2023 #1 Author

    Svaka cast!Za vreme raspusta napravite selekciju profesora I nastavnika.Neki od njih ne zasluzuju da rade jer lose uticu na decu.Kolike su psihopate dokazuje cinjenica da zbog zlobe deci ocene smanjuju.Zbog njih deca I rade uzasne stvari jer ih psihicki maltretiraju na casovima.

    Odgovori

  • SHALIMAR

    1.6.2023 #2 Author

    Djaci ce se najvise obradovati…

    Odgovori

  • DOBRILA

    2.6.2023 #3 Author

    Sve krace i krace…

    Odgovori

  • DUSAN

    2.6.2023 #4 Author

    Ovo je užasno, 3.meseca raspust….sad moze ranije da se ide na odmor….da sto manje ljudi bude na protestima…..hm

    Odgovori

  • SENSEI

    2.6.2023 #5 Author

    Od kako je krenula korona deca nemaju normalno školovanje

    Odgovori

  • Mike

    2.6.2023 #6 Author

    „Odlično su rešili“ i ovaj problem! Naredio Šef, pa zatvaraj škole. Dobro, biće više dece, mladih, na protestima protiv nasilja. Samo neka tako nastave, jer drugačije i ne znaju….

    Odgovori

  • jevtić

    2.6.2023 #7 Author

    Kako su samo zbrzali….

    Odgovori

  • Brana

    4.6.2023 #8 Author

    Neko do 6.juna a neko do 20.juna?

    Odgovori

  • MAJA

    5.6.2023 #9 Author

    Mi uvek imamo razlog za to

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...