ODOBRENO PREUZIMANJE CELOKUPNOG VLASNIŠTVA GRAND PRODUKCIJE Grand Slam Group stiče potpunu kontrolu

NovacSrbijaVesti

14.9.2020 11:38 Autor: Julijana Vincan

ODOBRENO PREUZIMANJE CELOKUPNOG VLASNIŠTVA GRAND PRODUKCIJE Grand Slam Group stiče potpunu kontrolu ODOBRENO PREUZIMANJE CELOKUPNOG VLASNIŠTVA GRAND PRODUKCIJE Grand Slam Group stiče potpunu kontrolu
Komisija za zaštitu konkurencije (KZK) odobrila je koncentraciju na tržištu koja nastaje sticanjem potpune kontrole beogradske Grand Slam Group nad Grand produkcijom, navodi se... ODOBRENO PREUZIMANJE CELOKUPNOG VLASNIŠTVA GRAND PRODUKCIJE Grand Slam Group stiče potpunu kontrolu

Komisija za zaštitu konkurencije (KZK) odobrila je koncentraciju na tržištu koja nastaje sticanjem potpune kontrole beogradske Grand Slam Group nad Grand produkcijom, navodi se u rešenju objavljenom na sajtu te komisije.

Grand Slam Group deo je uže grupe koja pruža telekomunikacione i medijske usluge u nekoliko zemalja regiona – United Group.

United media do sada je imala vlasništvo nad 51 odsto udela u Grand produkciji. Pertula Holdings Limited sa Kipra vlasnik je 25 procenta, a Aleksandar Popović imao je udeo od 24 odsto.

Pixabay.com

Komisija je odobrila da Pertula i Popović prodaju svoje udele i bude uspostavljena jedinstvena kontrola nad Grand produkcijom.

Oni su ocenili da ova transakcija neće imati efekta na konkurenciju u Srbiji, jer Grand Slam svakako poseduje kontrolu nad Grandom.

Grand Slam Group pod krajnjom je kontrolom fondova koje savetuje BC Partners LLP, međunarodni privatni investicioni fond sa sedištem u Londonu.

Grand produkcija osnovana je 1998. godine. Pretežna delatnost je snimanje i izdavanje zvučnih zapisa i muzike. Firma se bavi i proizvodnjom i emitovanjem televizijskih programa Grand i Grand 2.

Tagovi
NOVAC SRBIJA

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.