Završetak svih ključnih radova će omogućiti kapacitet od 15 miliona putnika godišnje

Otvara se novi deo zgrade terminala na beogradskom aerodromu

Firme u fokusuSrbija

4.4.2023 09:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Otvara se novi deo zgrade terminala na beogradskom aerodromu Otvara se novi deo zgrade terminala na beogradskom aerodromu
Kompanija Belgrade Airport saopštila je da danas pušta u rad novoizgrađeni deo centralne zgrade terminala, površine veće od 11.000 metara kvadratnih. Novoizgrađeni deo terminala... Otvara se novi deo zgrade terminala na beogradskom aerodromu

Kompanija Belgrade Airport saopštila je da danas pušta u rad novoizgrađeni deo centralne zgrade terminala, površine veće od 11.000 metara kvadratnih.

Novoizgrađeni deo terminala će, kako se navodi, unaprediti proces prihvatanja i otpreme putnika, a donosi nove šaltere za prijavu putnika na let 100 i 200 (201-212), koji se sada nalaze u prizemlju novoizgrađenog dela terminala.

U ovoj fazi radova, u zavisnosti od svog leta, putnici će se prijavljivati na šalterima u prizemlju postojećeg terminala na šalterima od 200 do 600 ili u novoizgrađenom delu, na šalterima 100 i 200. Zatim će nastaviti na prvi sprat novog centralnog dela, gde sada prvo prolaze pasošku kontrolu, a potom bezbednosnu kontrolu, objašnjeno je u saopštenju.

Pored navedenih, nakon pasoške i bezbednosne kontrole, odvijaju se drugi veliki radovi na modernizaciji predmetnog prostora, kako bi se kreirala nova bescarinska zona (duty free) od skoro 3.000 m2 i veliki centralni trg sa novim komercijalnim objektima.

Takođe, tokom 2023. godine predviđena je i rekonstrukcija i adaptacija više od 16.000 m2 starog dela zgrade terminala.

Naglašeno je da su sva unapređenja deo ambicioznog plana kompanije Vinci Airports za proširenje i modernizaciju beogradskog aerodroma, za koji je planirano 732 miliona evra tokom perioda trajanja koncesije.

Završetak svih ključnih radova na projektu očekuje se tokom ove godine, što će, kako je saopšteno, omogućiti da do kraja koncesije beogradski aerodrom dostigne ukupan kapacitet od 15 miliona putnika godišnje.

  • Maky

    4.4.2023 #1 Author

    Pozitivna vest… Bice jedan od lepsih aerodroma u Evropi

    Odgovori

  • MAJA

    5.4.2023 #2 Author

    Koliko sam čula ide se na varijantu da se utrostruci broj letova, što je zaista za svaku pohvalu

    Odgovori

  • SHALIMAR

    9.4.2023 #3 Author

    Konacno da imamo aerpdrom po evropskim standardima…

    Odgovori

  • SUNCE

    28.6.2023 #4 Author

    Problemi se ubrzo rešavaju a ljudi danima po 4 sata čekaju na aerodromu.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...