dvadesetak poslodavaca ponudiće više od 450 novih radnih mesta

Otvoren 17. regionalni sajam privrede u Novoj Pazovi

SrbijaU fokusu

26.9.2024 18:12 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Otvoren 17. regionalni sajam privrede u Novoj Pazovi Otvoren 17. regionalni sajam privrede u Novoj Pazovi
U Novoj Pazovi danas je otvoren 17. Regionalni sajam privrede, u Kompleksu sportsko-rekreativnih bazena tokom dva dana više od 120 izlagača iz Srbije i... Otvoren 17. regionalni sajam privrede u Novoj Pazovi

U Novoj Pazovi danas je otvoren 17. Regionalni sajam privrede, u Kompleksu sportsko-rekreativnih bazena tokom dva dana više od 120 izlagača iz Srbije i regiona predstaviće svoj portfolio proizvoda i usluga iz različitih industrija – od metalne i plastične galanterije, građevinarstva, IT sektora do turizma i ugostiteljstva, a dvadesetak poslodavaca ponudiće više od 450 novih radnih mesta.

Pod motom „Divan je privredni Srem“ ovogodišnji sajam organizovali su Opština Stara Pazova i Regionalna privredna komora Sremskog okruga, uz podršku Razvojnog fonda Vojvodine i drugih partnera, navodi se u saopštenju.

Predsednik Opštine Stara Pazova, Đorđe Radinović, rekao je da je „iz skoro svake kuće je bar po dvoje u stalnom radnom odnosu, a najveći prihodi u budžet lokalne samouprave stižu upravo od plata zaposlenih“.

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vojin Mitrović ukazao je na sve bolju saradnju privrdnika Srbije i RS, ističući da Stara Pazova posebno doprinosi atraktivnom privrednom ambijentu.

„Mi u RS podržavamo ovakve manifestacije jer doprinose ne samo razmeni iskustava, već i unapređenju ukupne poslovne saradnje, a Srbija je Republici Srpskoj najveći spoljnotrgovinski partner“, rekao je Mitrović i apelovao da se privrednici međusobno povezuju i sarađuju u razmeni tehnologija i usluga.

Otvarajući Sajam pokrajinski sekretar za privredu i turizam u Vladi Vojvodine Nenad Ivanišević istakao je da se današnja manifestacija može objasniti samo jednom rečju – zajedno.

On je ukazao da je Vojvodina sedište IT industrije, primene naučno-tehnoloških dostignuća u poljoprivredi, ali i najveće investicije na Balkanu – kompanije LongLong i da je “ najatraktivnija regija u Srbiji u svakom pogledu“ jer svakodnevno beleži stalni rast – od broja gostiju u turizmu do zaposlenih, uz nezaposlenost manju od devet odsto.

„Sve ovo što danas gledamo – od brze pruge i izgradnje auto-puta ‘Osmeh Vojvodine’ je budućnosti i zato vas pozivam da gledamo u budućnost, a da prošlost ostavimo istoričarima“, rekao je Ivanišević, otvarajući Sajam.

Predsednik Regionalne privredne komore Sremskog okruga Predrag Mujkić i predsednik opštine Đorđe Radinović uručili su danas posebno priznaje za tri decenije uspešnog rada predstavnicima kompanije „Medijus“ koja se od male porodične firme sa troje zaposlenih razvila do lanca od 30 maloprodajnih objekata i 500 radnika.

Prateća manifestacija i ovogodišnjeg Regionalnog sajma privrede biće Sajam zapošljavanja na kojem će u petak u 11 časova dvadesetak poslodavaca ponuditi dodatnih 450 radnih mesta.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.