obezbeđeno 65 stipendija i praksa u nekoj od vodećih kompanija

Otvorene prijave za Program stipendija nemačke privrede

EURegionSrbijaU fokusu

12.10.2024 16:04 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

Otvorene prijave za Program stipendija nemačke privrede Otvorene prijave za Program stipendija nemačke privrede
U toku je konkurs za Program stipendija nemačke privrede, koji mladim ljudima sa Zapadnog Balkana nudi jedinstvenu priliku da steknu dragoceno radno iskustvo u... Otvorene prijave za Program stipendija nemačke privrede

U toku je konkurs za Program stipendija nemačke privrede, koji mladim ljudima sa Zapadnog Balkana nudi jedinstvenu priliku da steknu dragoceno radno iskustvo u Nemačkoj.

Program obezbeđuje 65 stipendija, pružajući učesnicima šansu da primiene svoje akademsko znanje, obavljajući plaćenu praksu u nekoj od vodećih nemačkih kompanija, prenosi Mina.

„Praksa traje od tri do šest meseci i počinje sredinom naredne godine. Pored mesečne stipendije, program pokriva troškove smeštaja, osiguranja, putovanja i kursa nemačkog jezika“, navodi se u saopštenju Odbora nemačke privrede za Istočnu Evropu.

Program je otvoren za studente i mlade profesionalce iz Crne Gore, Albanije, Bosne i Hercegovine (BiH), Hrvatske, Kosova*, Severne Makedonije i Srbije.

Pravo da se prijave imaju studenti osnovnih studija koji su upisali najmanje peti semestar, studenti master i doktorskih studija, kao i oni koji su diplomirali tokom ove godine.

Kandidati moraju biti mlađi od 28 godina i imati dobro znanje engleskog ili nemačkog jezika. Za prakse u oblasti arhitekture ili privrednog prava, neophodan je nivo B2 nemačkog jezika.

Konkurs traje do 14. novembra, a prijava je moguća preko sajta programa www.stipendienprogramm.org.

Program stipendija nemačke privrede omogućava učesnicima da prodube svoje znanje i veštine u oblastima poput ekonomije, poslovne administracije, inženjeringa, računarstva, privrednog prava, novinarstva, poljoprivrede, biologije i hemije.

Cilj je da značajno poveća zapošljivost mladih, kako lokalno, tako i na međunarodnom nivou, uz istovremeni lični i profesionalni razvoj.

Zainteresovani kandidati mogu posetiti sajt Programa za više informacija. Svi prijavljeni kandidati biće obavešteni o rezultatima konkursa i da li su pozvani na intervju. Konačan izbor će doneće nemačke kompanije.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.