Biznis kalendar

Pet značajnih ekonomskih događaja u nedelji pred nama

EkologijaInfrastrukturaInovacijeInvesticijeIzdvajamoSrbija

23.9.2024 06:16 Autor: Marko Andrejić 2

Pet značajnih ekonomskih događaja u nedelji pred nama Pet značajnih ekonomskih događaja u nedelji pred nama
Druga Evropska nedelja mogućnosti biće održana u Beogradu i Nišu od 23. do 27. septembra. Takođe, Udruženje italijanskih industrijalaca – Konfindustrija Srbija u partnerstvu sa Privrednom... Pet značajnih ekonomskih događaja u nedelji pred nama

Druga Evropska nedelja mogućnosti biće održana u Beogradu i Nišu od 23. do 27. septembra. Takođe, Udruženje italijanskih industrijalaca – Konfindustrija Srbija u partnerstvu sa Privrednom komorom Srbije organizuje u sredu drugo izdanje konferencije pod nazivom “ESG, a way of life and doing business“. Konferencija OIE Srbija 2024, koja je postala tradicionalno okupljanje svetske, regionalne i domaće elite u oblasti zelenog poslovanja, održava se 23. i 24. septembra u Vrdniku. Treći Nelt Customer Day biće održan sredinom nedelje u beogradskom hotelu Metropol Palas. Republički zavod za statistiku objaviće kolike su bile prosečne zarade po zaposlenom u julu tekuće godine, kao i indekse prosečnih cena spoljne trgovine u prvih sedam meseci 2024.

Sve ovo možete pronaći u kratkom pregledu nedelje pred nama koji vam je pripremio Biznis.rs.

Evropska nedelja mogućnosti

Druga po redu Evropska nedelja mogućnosti biće održana u Beogradu i Nišu od 23. do 27. septembra 2024. godine. Ovaj značajan događaj predstavlja priliku za sve zainteresovane da se upoznaju sa najvažnijim evropskim programima, projektima i fondovima koji su dostupni građanima Srbije.

Na otvaranju 23. septembra biće predstavljeni ključni program uz podršku Privredne komore srbije, uključujući Evropsku mrežu preduzetništva, EIC Accelerator, Erasmus za mlade preduzetnike i Horizont Evropa. Ovi programi nude različite vidove podrške, kao što su grantovi, javni pozivi, zajmovi, prilike za mlade, studentske razmene, takmičenja, unapređenje veština i besplatne obuke.

Svi zainteresovani moći će da saznaju kako da konkurišu i dobiju podršku za svoje ideje, projekte ili poslovne inicijative. Evropska nedelja mogućnosti okuplja stručnjake iz različitih oblasti koji će kroz radionice i panel diskusije pomoći prisutnima da se bolje informišu i povežu sa relevantnim institucijama.

Confindustria Serbia i PKS organizuju ESG konferenciju

Udruženje italijanskih industrijalaca – Konfindustrija Srbija u partnerstvu sa Privrednom komorom Srbije organizuje drugo izdanje konferencije pod nazivom “ESG, a way of life and doing business“, koja će biti održana u sredu, 25. septembra. U svetlu rastućih regulatornih zahteva i sve veće važnosti ESG principa, događaj ima za cilj da pruži uvid u ključne aspekte održivosti

Kroz četiri panela, učesnici će imati priliku da razmene najbolje prakse diskutujući o izazovima, prilikama i usklađivanju sa međunarodnim standardima. Ova konferencija predstavlja jedinstvenu priliku za prepoznavanje mogućnosti koje primena ESG principa nudi, pomažući kompanijama da postanu konkurentnije na globalnom tržištu i doprinesu dugoročnoj održivosti.

Konferencija će okupiti predstavnike Vlade Republike Srbije, državnih institucija, međunarodnih organizacija poput Evropske banke za rekonstrukciju i razvoj (EBRD), Evropske investicione banke EIB, UNDP, konsultantskih kuća i rukovodioce kompanija koje uspešno primenjuju ESG kriterijume.

Privredna komora Srbije / Foto: Beta

OIE Srbija 2024

Konferencija OIE Srbija 2024, koja je postala tradicionalno okupljanje svetske, regionalne i domaće elite u oblasti zelenog poslovanja, održava se 23. i 24. septembra u etno kompleksu Vrdnička kula u Vrdniku.

Događaj će biti organizovan kao dvodnevni serijal panel diskusija posvećenih najvažnijim temama energetske tranzicije u Srbiji i regionu, novinama koje donose pobednici aukcija, dostignutim rezultatima, novim investicijama i tehnologijama, integrisanju obnovljivih izvora energije u tržište električne energije, elektromobilnosti i održivom razvoju u saobraćaju, ESG strategijama.

I ove godine, četvrtu zaredom kako se održava konferencija, govornici su ključni akteri u stvaranju regulatornih okvira, lideri međunarodnih finansijskih institucija, vodeći bankari, direktori i vlasnici kompanija koji se bave zelenim razvojem, trgovci električnom energijom i pravni stručnjaci.

Nelt Customer Day

Treći Nelt Customer Day pod nazivom “Put do izvrsnosti u lancu snabdevanja kroz strateška partnerstva” biće održan 24. septembra u beogradskom hotelu Metropol Palace. Glavni govornik na događaju biće Łukasz Musialski, partner i senior konsultat u kompaniji Chaingers, jednoj od vodećih evropskih kompanija u pružanju konsultanstskih usluga i rešenja iz domena logistike i lanaca snabdevanja.

Nelt organizuje ovaj događaj za direktore i rukovodioce vodećih trgovinskih i logističkih kompanija, a na njemu će, između ostalog, biti reči o inovativnim pristupima u realizaciji logističkih usluga, intermodalnog transporta, lanaca snabdevanja, ali i o izazovima u svakodnevnom biznisu. Jedna od važnih tema biće i tranformacija brodarske industrije u lancu snadbevanja.

Novi statistički podaci

Republički zavod za statistiku objaviće ove nedelje kolike su bile prosečne zarade po zaposlenom u julu tekuće godine, kao i indekse prosečnih cena spoljne trgovine u prvih sedam meseci 2024. Saznaćemo i očekivane prinose kasnih useva i ostvarenu proizvodnju pšenice i ranog voća.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.