Rok za dostavljanje prijave 15 dana

PKS: Besplatni program konsultantske pomoći za kompanije u procesu zelene tranzicije

EkologijaFirme u fokusuSrbijaU fokusu

31.8.2024 15:34 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

PKS: Besplatni program konsultantske pomoći za kompanije u procesu zelene tranzicije PKS: Besplatni program konsultantske pomoći za kompanije u procesu zelene tranzicije
Centar za cirkularnu ekonomiju Privredne komore Srbije, uz podršku Nemačke poslovne saradnje GIZ, organizuje za kompanije besplatnu stručnu i konsultantsku podršku u domenu cirkularne... PKS: Besplatni program konsultantske pomoći za kompanije u procesu zelene tranzicije

Centar za cirkularnu ekonomiju Privredne komore Srbije, uz podršku Nemačke poslovne saradnje GIZ, organizuje za kompanije besplatnu stručnu i konsultantsku podršku u domenu cirkularne ekonomije u okviru programa „ Jačanje konkurentnosti srpske privrede kroz alate cirkularnosti“.

Uz konsultantsku podršku, izabrane kompanije upoznaće se sa procesima i alatima niskokarbonske proizvodnje ili usluge, kreiranjem Mape puta zelene tranzicije koja obuhvata usklađivanje sa zakonskim obavezama, štednju resursa, sirovina i energije, poslovanje u lancima dobavljača, CBAM, ESG, nefinansijsko izveštavanje, nova tržišta, pristup zelenom kreditiranju, odgovornost prema lokalnoj zajednici, uvođenje i sprovođenje standarda cirkularnosti i slično, navodi se u saopštenju PKS.

Broj mesta za učešće u programu je ograničeno, a zainteresovane kompanije mogu da se prijave za besplatne konsultantske usluge putem LINKA na kojem se nalazi više informacija o programu i prijava.

Rok za dostavljanje prijave je 15 dana od dana objave na sajtu Privredne komore Srbije ili do pupunjavanja mesta.

Dodatne informacije o besplatnim konsultantskim uslugama dostupne su putem mejla cirkularna@pks.rs.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.