Očekuje se poseta više od 285.000 stručnjaka

PKS: Кompanije iz Srbije tradicionalno na sajmu SIAL u Parizu

BiznisEUSrbija

18.10.2024 18:43 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

PKS: Кompanije iz Srbije tradicionalno na sajmu SIAL u Parizu PKS: Кompanije iz Srbije tradicionalno na sajmu SIAL u Parizu
Privredna komora Srbije saopštila je danas da 36 kompanija iz naše zemlje učestvuje na jednom od najvećih međunarodnih sajmova prehrambene industrije SIAL, koji se... PKS: Кompanije iz Srbije tradicionalno na sajmu SIAL u Parizu

Privredna komora Srbije saopštila je danas da 36 kompanija iz naše zemlje učestvuje na jednom od najvećih međunarodnih sajmova prehrambene industrije SIAL, koji se održava u Parizu od 19. do 23. oktobra.

Proizvodni i izvozni potencijal srpskih kompanija biće predstavljen u dva nacionalna paviljona – u hali gde će biti izložena ponuda gotovih proizvoda i u hali specijalizovanoj za smrznute proizvode.

„Očekuje se da će raznovrsna ponuda srpskih proizvoda, a pre svega smrznuto voće i povrće, smrznute torte i kolači, nisko kalorični džemovi, voćni namazi sa 100 odsto sadržajem voće, organski proizvodi, sokovi, med, sušeno i čokoladirano voće, konditorski proizvodi, dečija hrana i drugi, privući veliki broj posetilaca, kupaca i poslovnih partnera“, istakla je Zorana Delić iz Centra PKS za organizaciju sajmova.

Tržište Francuske, kako je navela PKS, sa oko 67 miliona stanovnika za srpske privrednike predstavlja i svojevrstan prozor i iskorak u zemlje Severne Afrike, navodi  

SIAL se održava svake druge godine i na sajmu će se predstaviti preko 7.500 izlagača iz 127 zemalja sa preko 400.000 visokokvalitetnih proizvoda. Očekuje se poseta više od 285.000 stručnih posetilaca.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.