brži pristup domaćim kompanijama iz ovog sektora evropskim fondovima

PKS obnovila članstvo u Evropskom udruženju tekstilne industrije i odeće Euratex

Firme u fokusuPoslovanjePreduzetnikSrbija

1.3.2023 18:43 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

PKS obnovila članstvo u Evropskom udruženju tekstilne industrije i odeće Euratex PKS obnovila članstvo u Evropskom udruženju tekstilne industrije i odeće Euratex
Privredna komora Srbije (PKS) objavila je u sredu da je obnovila članstvo u Evropskom udruženju tekstilne industrije i odeće Euratex, čijih 160.000 kompanija članica... PKS obnovila članstvo u Evropskom udruženju tekstilne industrije i odeće Euratex

Privredna komora Srbije (PKS) objavila je u sredu da je obnovila članstvo u Evropskom udruženju tekstilne industrije i odeće Euratex, čijih 160.000 kompanija članica dolazi iz 27 zemalja Evropske unije, Turske i Ujedinjenog Кraljevstva, ostvaruju godišnji prihod veći od 162 milijarde evra i upošljavaju više od 1,5 miliona ljudi.

„Prijem u članstvo Eurateksa će omogućiti brži pristup domaćim kompanijama iz tekstilnog sektora evropskim fondovima, kao i najnovijim informacijama koje se tiču EU regulativa“, rekla je sekretarka Udruženja za industriju tekstila, odeće, kože i obuće PКS koje broji 2.000 kompanija članica, Milica Ljubojević.

Kako je istakla, zahvaljujući prijemu u Euratex, domaćim proizvođačima će na raspolaganju biti i dodatna podrška ove organizacije u pronalaženju novih poslovnih partnera na evropskom tržištu.

Podseća se da tekstilna industrija Srbije, uključujući industriju odeće, kože i obuće, ima dugu tradiciju i poznata je u svetu, a značajan broj kompanija već sada uspešno sarađuje sa evropskim i svetskim partnerima.

Podaci pokazuju da je domaća tekstilna industrija 2021. godine imala 1.900 aktivnih preduzeća i 6.200 preduzetnika, objavila je PKS.

  • DUSICA

    5.3.2023 #1 Author

    Sjajna vest za tekstilni sektor.

    Odgovori

  • GOCA BG

    5.3.2023 #2 Author

    Imamo dugu tradiciju u tekstilnoj industriji…

    Odgovori

  • FRUIT04

    5.3.2023 #3 Author

    Odlicno, Ali nikad vise YUMCO I JUGOEXPORT

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...