U toku radovi na bušotini za Panonske terme

Počela prva faza izgradnje akva parka vrednog 12 miliona evra u Inđiji

Srbija

29.2.2024 09:35 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Počela prva faza izgradnje akva parka vrednog 12 miliona evra u Inđiji Počela prva faza izgradnje akva parka vrednog 12 miliona evra u Inđiji
Panonske terme, akva park u Inđiji, imaće tobogane dužine oko kilometar, a kompleks bazena sa hotelom biće izgrađen na površini od šest hektara, najavio... Počela prva faza izgradnje akva parka vrednog 12 miliona evra u Inđiji

Panonske terme, akva park u Inđiji, imaće tobogane dužine oko kilometar, a kompleks bazena sa hotelom biće izgrađen na površini od šest hektara, najavio je predsednik opštine Vladimir Gak i naglasio da je vrednost investicije kompanije Voda Sinđelić Ždrelo 12 miliona evra, objavila je eKapija.

Milan Milojević, vlasnik kompanije Voda Sinđelić Ždrelo, koja je investitor ovog projekta, najavljuje izgradnju najpre šest bazena, hotel, restorane…

„za Panonske terme planiramo objekat od 16 hiljada kvadratnih metara, a biće izgrađena tri zatvorena i tri otvorena bazena, prateći sadržaji, restorani, kongresne sale, igraonice, teretane“, rekao je Milojević, predstavljajući novinarima prvu fazu izgradnje akva parka.

On je rekao da će u hotelu biti zaposleno 150 radnika, kao i da druga faza investiranja podrazumeva izgradnju još zatvorenih i otvorenih bazena, kao i dodatno proširenje smeštajnih kapaciteta.

Panonske terme, vizual/ Izvor: Instagram, @opstina_indjija

Gradnja je počela pre dve nedelje, a trenutno su u toku radovi na bušotini od 1.100 metara, gde se očekuje termalna voda od 63 stepena, kapaciteta 30 litara u sekundi.

Kako je eKapija ranije pisala, ovaj projekat najavljuje se kao najveći akva park u Srbiji, sa luksuznim hotelom, velnes i spa centrom, i ukupno 12 bazena – pet zatvorenih ispod jedinstvene kupole i sedam bazena na otvorenom.

Spoljašnji bazeni planirani su kao mala jezera, dok će unutrašnji imati tobogane.

Hotel Panonske terme prostiraće se na 14.000 kvadrata, imaće četiri sprata sa 110 soba i apartmana sa pogledom na akva park, dva restorana, barove i tri multifunkcionalne kongresne sale.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...