nova inicijativa “UniCredit for CEE“

Podrška za mikro i mala preduzeća sa više od 2,6 milijardi evra

EUPreduzetnikSrbija

26.6.2024 14:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Podrška za mikro i mala preduzeća sa više od 2,6 milijardi evra Podrška za mikro i mala preduzeća sa više od 2,6 milijardi evra
UniCredit je pokrenuo novu inicijativu „UniCredit for CEE“, u cilju pružanja podrške mikro i malim preduzećima, koja uključuje konkretna finansijska rešenja, održavanje računa i... Podrška za mikro i mala preduzeća sa više od 2,6 milijardi evra

UniCredit je pokrenuo novu inicijativu „UniCredit for CEE“, u cilju pružanja podrške mikro i malim preduzećima, koja uključuje konkretna finansijska rešenja, održavanje računa i savetodavne usluge širom centralne i istočne Evrope (CIE).

Kako se navodi u saopštenju na ovim tržištima do kraja 2024. godine, biće dostupno za korišćenje 60 finansijskih rešenja čija vrednost prevazilazi 2,6 milijardi evra.

Podrška je prilagođena svakom tržištu i fokusira se na inovacije, digitalizaciju, konkurentnost, održivost i još mnogo toga, dok su lokalni programi razvijeni i za određene ekonomske sektore kao što su poljoprivreda, turizam ili izvoz robe i usluga.

Dalje se navodi da se inicijativa „UniCredit for CEE“ zasniva se na tri glavna segmenta: finansiranje, održavanje računa i savetovanje.

Finansiranje obuhvata 60 rešenja koja podrazumevaju više od 2,6 milijardi evra dostupnih za korišćenje do kraja 2024. godine. Održavanje računa omogućava posebne uslove specifične za lokalna tržišta, među kojima je period bez naknade za neprofitne organizacije ili za nove klijente. Savetovanje uključuje podršku mikro, malim i srednjim preduzećima u tranziciji ka održivijim poslovnim modelima, kroz različite obrazovne ili preduzetničke inicijative.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.