za podršku mikro, malim i srednjim preduzećima 50 miliona dinara

Pokrajinska vlada predlaže umanjenje budžeta Vojvodine za tri odsto

Srbija

2.8.2024 13:57 Autor: Redakcija Biznis.rs 9

Pokrajinska vlada predlaže umanjenje budžeta Vojvodine za tri odsto Pokrajinska vlada predlaže umanjenje budžeta Vojvodine za tri odsto
Pokrajinska vlada je na danas usvojila predlog prvog rebalansa budžeta Vojvodine za 2024. godinu, kojim je predviđeno smanjenje budžeta za tri odsto, saopšteno je... Pokrajinska vlada predlaže umanjenje budžeta Vojvodine za tri odsto

Pokrajinska vlada je na danas usvojila predlog prvog rebalansa budžeta Vojvodine za 2024. godinu, kojim je predviđeno smanjenje budžeta za tri odsto, saopšteno je posle sednice Pokrajinske vlade.

Kako se navodi, taj predlog je nastao kao rezultat “usklađivanja izvora deficitarnog finansiranja”.

Dodaje se da je deficit pokrajinskog budžeta smanjen sa 13,1 odsto na 9,7 odsto, “čime je doveden u zakonske okvire”.

Navodi se da je u predlogu rebalansa izvršena i preraspodela budžeta pa su obezbeđena sredstva za finansiranje projekata u oblastima vodoprivrede i zaštite životne sredine od 700 miliona dinara, saobraćajne infrastukture od 650 miliona, upravljanja vodama od 954,7 miliona, zdravstva od 420 miliona, kao i obrazovanja i naučnoistraživačke delatnosti od 282 miliona dinara.

Obezbeđena su i sredstva za podršku lokalnim samoupravama za izradu projektno-tehničke dokumentacije u iznosu od 167 miliona dinara, programe u oblasti sporta, omladinske politike i sportske infrastrukture od 155 miliona dinara, zatim za realizaciju sanacionog plana JP Vojvodinašume za sanaciju “vetrolomova”, od 126,2 miliona dinara, piše u saopštenju.

Dodatna sredstva od 99,7 miliona dinara opredeljena su za kapitalna ulaganja za tri vaspitnoobrazovne ustanove.

Za podršku mikro, malim i srednjim preduzećima za nabavku obrtnih sredstava obezbeđeno je 50 miliona dinara, a za program promocije turizma 10 miliona dinara, navodi se u saopštenju.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.