Najnovije poslovne vesti Biznis.rs

POMOĆ AGRARU ZA OBNOVU MEHANIZACIJE Zahtevi za raspodelu 700 miliona dinara do 15. juna

AgrobiznisBiznisIzdvajamoPreduzetnikSrbija

20.5.2020 12:03 Izmenjeno: 16:17 Autor: Julijana Vincan 9

POMOĆ AGRARU ZA OBNOVU MEHANIZACIJE Zahtevi za raspodelu 700 miliona dinara do 15. juna POMOĆ AGRARU ZA OBNOVU MEHANIZACIJE Zahtevi za raspodelu 700 miliona dinara do 15. juna
Ministarstvo poljoprivrede namenilo je 700 miliona dinara za podsticaj investicija poljoprivrednika za nabavku novih mašina i opreme. Uprava za agrarna plaćanja raspisala je Javni... POMOĆ AGRARU ZA OBNOVU MEHANIZACIJE Zahtevi za raspodelu 700 miliona dinara do 15. juna

Ministarstvo poljoprivrede namenilo je 700 miliona dinara za podsticaj investicija poljoprivrednika za nabavku novih mašina i opreme. Uprava za agrarna plaćanja raspisala je Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstava za nabavku novih mašina i opreme za unapređenje primarne proizvodnje biljnih kultura u tekućoj godini.

Najviši ukupni iznos podsticaja koji poljoprivrednik može da dobije po ovom pozivu je 1.500.000 dinara, navodi se u dokumentu objavljenom na sajtu Uprave. Podsticaji se utvrđuju u iznosu od 50 odsto od vrednosti realizovane prihvatljive investicije umanjene za iznos sredstava na ime poreza na dodatu vrednost, odnosno u iznosu od 65 odsto od ove vrednosti u području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi.

Foto: Pixabay.com

Podsticaji obuhvataju investicije za nabavku novih mašina i opreme za primarnu proizvodnju biljnih kultura u zaštićenom prostoru, primarnu proizvodnju voća i grožđa, zatim, povrća, cveća, aromatičnog i lekovitog bilja, branje voća, grožđa, povrća, cveća, aromatičnog i lekovitog bilja.

Takođe, podsticaji se odnose i na primarnu proizvodnju žitarica, industrijskog i krmnog bilja, obradu zemljišta, zaštitu biljaka od bolesti, korova i štetočina, prihranjivanje/đubrenje, berbu i transport primarnih poljoprivrednih proizvoda i navodnjavanje biljnih kultura.

Foto: Pixabay.com

Pravo na podsticaj imaju oni proizvođači koji su, između ostalog, u potpunosti realizovali investicije za koje podnose zahtev od 1. januara ove godine, a najkasnije do dana kada podnose dokumentaciju za ostvarivanje prava na podsticaje.

Poljoprivrednici mogu od 1. do 15. juna da dostave dokumentaciju lično na pisarnicu republičkih organa uprave u Nemanjinoj 22-26 u Beogradu, ili poštom na adresu Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za agrarna plaćanja na Bulevaru kralja Aleksandra 84, u Beogradu.

 • Maja

  20.5.2020 #1 Author

  I u redovnom i u vanrednom stanju za poljoprivredu sve moguce stimulacije trebaju

  Odgovori

  • Jelena

   21.5.2020 #2 Author

   Mnogo pomoci treba za poljoprivredu koja je zapostavljena zadnjih decenija, ne godina..

   Odgovori

  • Natasa

   26.5.2020 #3 Author

   Samo da ne postoji poseban uslov za prijavu

   Odgovori

 • Danijela

  21.5.2020 #4 Author

  Bravo! Svaka pomoć znači… 👍

  Odgovori

 • zore

  21.5.2020 #5 Author

  Obecanje ludom radovanje.

  Odgovori

 • zore

  22.5.2020 #6 Author

  Bilo bi lepo da se sprovede u delo….

  Odgovori

 • Lazar

  25.5.2020 #7 Author

  Teba omogućiti ljudima da dišu, poštedeti nameta i obezbediti sredstva na novu opremu…

  Odgovori

 • Nikolica_Niki

  26.5.2020 #8 Author

  treba zastiti srpskog seljaka i sa drugim merama, a ne samo sa subvencijama, nego i za uvoz napraviti neke takse za uvoznu robu.

  Odgovori

 • Slobodan M

  26.5.2020 #9 Author

  Ima li ograničenja u površini zemljišta koje se obrađuje a vezano za učešće u subvencijama za novi traktor.
  Mali proizvođači su često diskriminisani ne mogu dobiti ništa jer imaju recimo 3 hektara zemlje u vlasništvu a rade još u zakupu 5 hektara.

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...