POMOĆ AGRARU ZA OBNOVU MEHANIZACIJE Zahtevi za raspodelu 700 miliona dinara do 15. juna

AgrobiznisBiznisIzdvajamoPreduzetnikSrbija

20.5.2020 12:03 Autor: Julijana Vincan

POMOĆ AGRARU ZA OBNOVU MEHANIZACIJE Zahtevi za raspodelu 700 miliona dinara do 15. juna POMOĆ AGRARU ZA OBNOVU MEHANIZACIJE Zahtevi za raspodelu 700 miliona dinara do 15. juna
Ministarstvo poljoprivrede namenilo je 700 miliona dinara za podsticaj investicija poljoprivrednika za nabavku novih mašina i opreme. Uprava za agrarna plaćanja raspisala je Javni... POMOĆ AGRARU ZA OBNOVU MEHANIZACIJE Zahtevi za raspodelu 700 miliona dinara do 15. juna

Ministarstvo poljoprivrede namenilo je 700 miliona dinara za podsticaj investicija poljoprivrednika za nabavku novih mašina i opreme. Uprava za agrarna plaćanja raspisala je Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstava za nabavku novih mašina i opreme za unapređenje primarne proizvodnje biljnih kultura u tekućoj godini.

Najviši ukupni iznos podsticaja koji poljoprivrednik može da dobije po ovom pozivu je 1.500.000 dinara, navodi se u dokumentu objavljenom na sajtu Uprave. Podsticaji se utvrđuju u iznosu od 50 odsto od vrednosti realizovane prihvatljive investicije umanjene za iznos sredstava na ime poreza na dodatu vrednost, odnosno u iznosu od 65 odsto od ove vrednosti u području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi.

Foto: Pixabay.com

Podsticaji obuhvataju investicije za nabavku novih mašina i opreme za primarnu proizvodnju biljnih kultura u zaštićenom prostoru, primarnu proizvodnju voća i grožđa, zatim, povrća, cveća, aromatičnog i lekovitog bilja, branje voća, grožđa, povrća, cveća, aromatičnog i lekovitog bilja.

Takođe, podsticaji se odnose i na primarnu proizvodnju žitarica, industrijskog i krmnog bilja, obradu zemljišta, zaštitu biljaka od bolesti, korova i štetočina, prihranjivanje/đubrenje, berbu i transport primarnih poljoprivrednih proizvoda i navodnjavanje biljnih kultura.

Foto: Pixabay.com

Pravo na podsticaj imaju oni proizvođači koji su, između ostalog, u potpunosti realizovali investicije za koje podnose zahtev od 1. januara ove godine, a najkasnije do dana kada podnose dokumentaciju za ostvarivanje prava na podsticaje.

Poljoprivrednici mogu od 1. do 15. juna da dostave dokumentaciju lično na pisarnicu republičkih organa uprave u Nemanjinoj 22-26 u Beogradu, ili poštom na adresu Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za agrarna plaćanja na Bulevaru kralja Aleksandra 84, u Beogradu.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...