Od septembra svi sa tagovima prolaze rampe u obe zemlje bez čekanja

Potpisan Memorandum o integrisanoj naplati putarine između Srbije i Hrvatske

InfrastrukturaRegionSrbija

13.7.2023 14:17 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Potpisan Memorandum o integrisanoj naplati putarine između Srbije i Hrvatske Potpisan Memorandum o integrisanoj naplati putarine između Srbije i Hrvatske
Memorandum o poslovnoj saradnji između Puteva Srbije i Hrvatskih autocesta, kojim će od septembra biti omogućena integrisana naplata putarine na auto-putevima kroz dve zemlje,... Potpisan Memorandum o integrisanoj naplati putarine između Srbije i Hrvatske

Memorandum o poslovnoj saradnji između Puteva Srbije i Hrvatskih autocesta, kojim će od septembra biti omogućena integrisana naplata putarine na auto-putevima kroz dve zemlje, potpisan je danas, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije.

U ime Puteva Srbije Memorandum je potpisao generalni direktor Zoran Drobnjak sa direktorom Hrvatskih autocesta Borisom Huzjanom, prenosi Beta.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Goran Vesić, koji je prisustvovao potpisivanju, rekao je da će od septembra vozači iz Srbije i Hrvatske prolaziti naplatne rampe bez čekanja.

„Početkom jula pokrenut je proces integrisane naplate između Srbije i Severne Makedonije i već imamo fantastične rezultate. Više od 12.000 prekonfiguracija, a svakog dana imamo oko 1.000 putnika koji vrše prekonfiguraciju“, rekao je Vesić.

Dodao je da će od septembra integrisana naplata važiti i sa Hrvatskom, tako da će svi oni koji imaju srpske tagove moći da bez ikakvih problema prolaze rampe u Hrvatskoj, a oni koji imaju hrvatske tagove moći će da prolaze rampe u Srbiji bez čekanja.

U Srbiji, kako je rekao, postoji oko 700.000 korisnika elektronskih tagova za naplatu putarine i više ih je nego onih koji plaćaju putarinu u kešu, ali na naplatnim rampama nikada nije gužva.

Ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Srbije Tomislav Žigmanov ukazao je na značaj saradnje između Srbije i Hrvatske, posebno u rešavanju konkretnih problema.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...