zajednički interesi u promociji nauke i podsticanju preduzetništva

Potpisan sporazum o saradnji između Ministarstva nauke i Zadužbine Miodraga Kostića

BiznisSrbija

6.9.2024 12:03 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Potpisan sporazum o saradnji između Ministarstva nauke i Zadužbine Miodraga Kostića Potpisan sporazum o saradnji između Ministarstva nauke i Zadužbine Miodraga Kostića
Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Republike Srbije i Zadužbina Miodraga Kostića potpisali su sporazum o saradnji koji podrazumeva zajedničke aktivnosti na promociji naučno-tehnoloških... Potpisan sporazum o saradnji između Ministarstva nauke i Zadužbine Miodraga Kostića

Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Republike Srbije i Zadužbina Miodraga Kostića potpisali su sporazum o saradnji koji podrazumeva zajedničke aktivnosti na promociji naučno-tehnoloških dostignuća i naučno-istraživačkih organizacija.

Sporazum će omogućiti predstavljanje inovacione delatnosti kroz izložbeni prostor Show Laba koji će se nalaziti u Palati nauke, a posebna pažnja biće posvećena i projektu BIO4 Kampus.

„Palata nauke će sa jedne strane poslužiti našim naučno-istraživačkim organizacijama da organizuju konferencije, radionice i da komuniciraju nauku, a sa druge strane, mi kao ministarstvo, moći ćemo da prikazujemo naše velike projekte za budućnost, kao što je BIO4 Kampus”, izjavila je dr Jelena Begović, ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija u Vladi Republike Srbije.

Nemanja Đorđević, upravitelj Zadužbine Miodraga Kostića, istakao je da je sporazum od izuzetne važnosti, jer će doprineti promociji i popularizaciji nauke u našoj zemlji.

„Kroz sve zajedničke aktivnosti, buduća Palata nauke i Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija pružiće podršku mladim talentima da rastu i razvijaju se, ali i da svojim idejama dođu do novih otkrića koja će možda promeniti svet kakav danas poznajemo. Pametni gradovi, mašinsko učenje, internet stvari, robotika, virtuelna stvarnost postali su deo naše svakodnevice zahvaljujući naučnim istraživanjima i naprednoj tehnologiji. Verujem da ćemo ovom saradnjom inspirisati mlade ljude da u svemu što rade koriste dostignuća savremene nauke, nezavisno od toga da li će i sami postati istraživači”, rekao je Đorđević.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.