razvijanje novih proizvoda i usluga, i bolje prilagođavanje promenama u okruženju

Potpisan ugovor o sufinansiranju projekta kojim se pomaže preduzetnicima u Baču

PoslovanjePreduzetnikSrbija

8.8.2023 17:33 Autor: Redakcija Biznis.rs 9

Potpisan ugovor o sufinansiranju projekta kojim se pomaže preduzetnicima u Baču Potpisan ugovor o sufinansiranju projekta kojim se pomaže preduzetnicima u Baču
Ministar bez portfelja u Vladi Srbije, a zadužen za ravnomerni regionalni razvoj, Edin Đerlek i predsednik Opštine Bač Steva Panić potpisali su u utorak Ugovor... Potpisan ugovor o sufinansiranju projekta kojim se pomaže preduzetnicima u Baču

Ministar bez portfelja u Vladi Srbije, a zadužen za ravnomerni regionalni razvoj, Edin Đerlek i predsednik Opštine Bač Steva Panić potpisali su u utorak Ugovor o sufinansiranju projekta povećanja konkurentske pozicije preduzetnika u Baču.

Predsednik Opštine Bač je rekao da je cilj projekta koji će biti sufinansiran unapređenje postojećih i razvijanje novih proizvoda i usluga i bolje prilagođavanje promenama u okruženju, podsticanje preduzetničkog razmišljanja i promocija inovativnih ideja, prenosi Beta.

Đerlek istakao je da je za povećanje konkurentnosti preduzetnika u toj opštini izdvojeno 420.000 dinara, kako bi putem obuka i edukacije mogli bolje da se pozicioniraju na tržištu i ostvare bolje poslovne rezultate.

Rekao je da je obaveza i države i lokalnih samouprava da finansijskim sredstvima i edukacijom pruže još snažniju podršku domaćim preduzetnicima da bi na što lakši način svoje ideje pretvorili u prednost na tržištu i tako postali prepoznatljiviji i konkurentniji.

„Vlada Srbije će nastaviti da ulaže u mala i srednja preduzeća i pruža podršku domaćem preduzetništvu, koje predstavlja okosnicu rasta i razvoja i glavni pokretač ravnomernog regionalnog razvoja države“, rekao je Đerlek.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...