Susret domaćih i kineskih privrednika na forumu u Beogradu

Potpisano šest ugovora o saradnji između kompanija iz provincije Džeđijang i Srbije

SrbijaSvet

28.6.2024 15:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Potpisano šest ugovora o saradnji između kompanija iz provincije Džeđijang i Srbije Potpisano šest ugovora o saradnji između kompanija iz provincije Džeđijang i Srbije
Kineski savet za unapređenje međunarodne trgovine provincije Džeđijang, uz podršku Privredne komore Srbije (PKS), organizovao je danas u Beogradu privredni forum i poslovne susrete... Potpisano šest ugovora o saradnji između kompanija iz provincije Džeđijang i Srbije

Kineski savet za unapređenje međunarodne trgovine provincije Džeđijang, uz podršku Privredne komore Srbije (PKS), organizovao je danas u Beogradu privredni forum i poslovne susrete privrednika na kome je učestvovalo 25 kineskih kompanija.

Na skup su došli predstavnici kineskih kompanija iz različitih oblasti poput energetike, metalske, tekstilne i drvne industrije, ali i turizma, trgovine i usluge, prenosi Beta.

Istaknuto je da su kineske kompanije zainteresovane za uspostavljanje različitih vidova poslovne saradnje sa kompanijama iz Srbije i to izvoza, uvoza, partnerstva, transfera tehnologija.

Na forumu je potpisano i šest ugovora o saradnji između kompanija iz provincije Džeđijang i Srbije, među kojima sa opštinom Apatin i PKS.

Ambasador Kine u Srbiji Li Ming podsetio je i da od 1. jula stupa na snagu Sporazum o slobodnoj trgovini između dve zemlje, što je ocenio kao potvrdu strateškog partnerstva Srbije i Kine.

Ming je ukazao da obim i kvalitet trgovinske saradnje Srbije i Kine stalno raste, ali da ima prostora za dodatni napredak, zbog čega smatra da današnja konferencija doprineti njenom proširenju.

Na forumu su organizovani B2B susreti kineskih i srpskih kompanija zainteresovanih za saradnju.

Tagovi
KINA SRBIJA
  • MARA

    29.6.2024 #1 Author

    Samo neka se radi i gradi

    Odgovori

  • HANA

    30.6.2024 #2 Author

    Skupo će nas koštati sve ovo sa Kinezima.
    Kad dođe na naplatu.

    Odgovori

  • gagica

    30.6.2024 #3 Author

    Slazem se

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.