Vrednost ulaganja 3,8 milijardi dolara

Potpisivanje memoranduma za nove investicije kompanije Zijin Mining u Srbiji

SrbijaSvet

8.9.2023 11:36 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Potpisivanje memoranduma za nove investicije kompanije Zijin Mining u Srbiji Potpisivanje memoranduma za nove investicije kompanije Zijin Mining u Srbiji
Ministarka rudarstva i energetike Srbije Dubravka Đedović potpisaće u kineskom Sjamenu dva memoranduma o razumevanju koji predviđaju nove investicije kineske kompanije Zijin Mining Group... Potpisivanje memoranduma za nove investicije kompanije Zijin Mining u Srbiji

Ministarka rudarstva i energetike Srbije Dubravka Đedović potpisaće u kineskom Sjamenu dva memoranduma o razumevanju koji predviđaju nove investicije kineske kompanije Zijin Mining Group u Srbiji.

Biće potpisan Memorandum o razumevanju o razvoju Donje zone rudnika bakra i zlata Čukaru Peki, koji predviđa investiciju od 3,8 milijardi dolara uz primenu najviših ekoloških standarda, kao i Memorandum o razvoju solarne elektrane od 300 MW za potrebe kompanije, saopštilo je ministarstvo, piše Beta.

Memorandumi će biti potpisani na Investicionoj konferenciji „One China One Serbia“, koja se održava u okviru 23. Kineskog međunarodnog sajma za investicije i trgovinu (CIFIT 2023), na kojem je Srbija počasni gost.

Tokom posete Kini, Đedović će obići rudnik i topionicu kompanije Zijin Mining Group u gradu Šanghang Kounti.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...