Dve privredne komore u narednom periodu potpisaće Memorandum o saradnji

Poziv srpskim privrednicima da investiraju u Keniju

BiznisSrbijaSvet

16.4.2024 08:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Poziv srpskim privrednicima da investiraju u Keniju Poziv srpskim privrednicima da investiraju u Keniju
Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije,... Poziv srpskim privrednicima da investiraju u Keniju

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji „Otvorenog Balkana“, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i dr Erika Rutoa, predsednika KNCCI.

Čadež je na sastanku sa kenijskim kolegom istakao da postoji značajan potencijal za unapređenje privredne saradnje dve zemlje, posebno u sektorima IKT-a, zdravstva i farmacije, poljoprivredne proizvodnje i mehanizacije.

Srbija i Kenija mogu da budu dobri partneri u oblasti IKT-a jer u ovom sektoru Srbija beleži izuzetan uspeh. Takođe, postoji značajan neiskorišćen potencijal u sferi poljoprivrede, građevinarstva, turizma i drugim oblastima. Zato će dve privredne komore u narednom periodu potpisati Memorandum o saradnji kako bi se osnažile privredne veze dve države“, najavio je Čadež.

Delegacija Kenije, koju predvodi dr Erik Ruto, predsednik KNCCI, predstavila je na sastanku aktuelne potrebe kenijskog tržišta i pozvala srpske kompanije da investiraju u tu afričku državu.

Ruto je istakao da je Kenija sa svojih skoro 56 miliona stanovnika tradicionalno prijateljska država za Srbiju i jedno od najznačajnijih tržišta Istočne Afrike.

Na sastanku je navedeno da Srbija može Keniji da ponudi poljoprivrednu tehnologiju i mehanizaciju, seme, đubriva, zatim, iskustva u procesima digitalizacije poslovanja, usluge i proizvode iz sektora građevinarstva i prateće infrastrukture, medicine, i drugo.

Delegacija iz Kenije posetiće narednih dana nekoliko domaćih instituta i kompanija kako bi se upoznali sa kapacitetima naše privrede i potencijalno dogovorili saradnju.

  • SABRINA

    16.4.2024 #1 Author

    Svaki vid saradnje je dobrobit za obe strane.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...