u iznosu od 19 dinara po litru

Poziv za premiju za mleko traje do 15. februara

BiznisSrbija

16.1.2024 15:04 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Poziv za premiju za mleko traje do 15. februara Poziv za premiju za mleko traje do 15. februara
Javni poziv za premiju za mleko za četvrti kvartal 2023. godine trajaće do 15. februara 2024, objavilo je na svom sajtu Ministarstvo poljoprivrede Srbije.... Poziv za premiju za mleko traje do 15. februara

Javni poziv za premiju za mleko za četvrti kvartal 2023. godine trajaće do 15. februara 2024, objavilo je na svom sajtu Ministarstvo poljoprivrede Srbije.

Prijave za premiju za mleko u iznosu od 19 dinara po litru podnose se kao i do sada, preko mlekara, a postoji i mogućnost neposrednog prijavljivanja primarnih proizvođača.

Svi zainteresovani poljoprivredni proizvođači mogu podneti prijave za podsticaje na portalu e-podsticaji.

Podsetimo, prošlogodišnji protesti poljoprivrednika koji se bave mlečnim govedarstvom mogli bi da se nastave i u ovoj godini jer su proizvođači u Šumadiji i dalje zabrinuti zbog smanjenja stočnog fonda, razlikama u ceni predaje mleka koja dovodi do ugrožavanja malih farmi i zabrinutosti da ćemo kao država zavisiti od uvoza.

Proizvođači predlažu i konkretne mere i zalažu se za formiranje nacionalnih asocijacija koje će u Poljoprivrednoj komori predstavljati sve grane proizvodnje.

  • AJA

    16.1.2024 #1 Author

    Proizvodjaci mleka trebaju da iskoroste ovu dobru odluku i prijave se na vreme.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...