Kvartalno poslovanje privrednih društava

Prihodi u nefinansijskom sektoru u prvom kvartalu veći za četvrtinu

BiznisInfrastrukturaPoslovanjeSrbija

3.6.2022 16:32 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Prihodi u nefinansijskom sektoru u prvom kvartalu veći za četvrtinu Prihodi u nefinansijskom sektoru u prvom kvartalu veći za četvrtinu
Poslovni prihodi u nefinansijskoj poslovnoj ekonomiji u Republici Srbiji u prvom kvartalu 2022. godine bili su veći za 26 odsto u odnosu na isti... Prihodi u nefinansijskom sektoru u prvom kvartalu veći za četvrtinu

Poslovni prihodi u nefinansijskoj poslovnoj ekonomiji u Republici Srbiji u prvom kvartalu 2022. godine bili su veći za 26 odsto u odnosu na isti period prethodne godine. U informaciono-komunikacionom sektoru poslovni prihodi su bili veći za 33,3 odsto u odnosu na prvo tromesečje 2021. godine, dok je sektor smeštaja i ishrane duplirao svoje prihode (105,7 odsto).

Dobre rezultate postigli su i industrija i građevinarstvo koji su povećali svoje prihode za 30,8 procenata, dok su saobraćaj i skladištenje i trgovina prihodovali za 19,5 odnosno 19,4 odsto više. Ukupno su prihodi u sektoru usluga porasli za 23,6 odsto, navode iz Republičkog zavoda za statistiku.

I poslovni rashodi u nefinansijskoj poslovnoj ekonomiji u prvom kvartalu 2022. godine bili su veći, i to za 30,2 odsto u odnosu na isti period prethodne godine. U informaciono-komunikacionom sektoru poslovni rashodi su bili veći za 42,1 odsto, a u industriji i građevinarstvu za 41,2 procenta.

Smeštaj i ishrana povećali su poslovne rashode za 66,1 odsto, a celokupan sektor usluga za 22,6 procenata.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...