premijer srbije obišao market u pirotu

Provera prodavnica koje učestvuju u akciji „Najbolja cenaˮ

Srbija

6.9.2024 18:46 Autor: Redakcija Biznis.rs 10

Provera prodavnica koje učestvuju u akciji „Najbolja cenaˮ Provera prodavnica koje učestvuju u akciji „Najbolja cenaˮ
Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević obišao je danas jedan od prodajnih objekata u Pirotu kako bi se uverio u to da li se akcija „Najbolja... Provera prodavnica koje učestvuju u akciji „Najbolja cenaˮ

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević obišao je danas jedan od prodajnih objekata u Pirotu kako bi se uverio u to da li se akcija „Najbolja cenaˮ sprovodi svuda, navodeći da se neće proveravati samo prodavnice u Beogradu, Novom Sadu ili Nišu, već i u svim ostalim delovima Srbije.

Vučević, koji boravi u Pirotu, zajedno sa ministrom za javna ulaganja Darkom Glišićem, kako bi obišli završetak radova i rekonstrukciju Multifunkcionalnog kulturnog centra, istakao je da građani mogu da se uvere u to da u svim kategorijama proizvoda postoji bar jedan segment koji je na najboljoj ceni, saopštila je vlada.

On je naveo da sve ono što čini potrošačku korpu građani mogu naći pod  promocijom „Najbolja cenaˮ – od mleka, brašna, šećera, suhomesnatih proizvoda, kućne hemije i drugo.

Jedna porodica može da uštedi od 8.000 do 22.000 dinara mesečno u zavisnosti od vrste proizvoda i vrste prodavnica, objasnio je premijer i dodao da nisu sve prodavnice imale istu cenu svakog proizvoda, odnosno da nisu u svim prodavnicama iste marže.

Predsednik vlade je naglasio da je nezadovoljan time što postoji par opština koje nemaju nijednu prodavnicu u sistemu akcije „Najbolja cena”.

„Ova priča će se nastaviti, idemo dalje i bavićemo se opštim pitanjem cena. Ljudi obično misle da je formiranje cene jednog proizvoda pitanje države. Niko neće da ukine tržište, da nekome ukinemo poslove, već da te stvari napravimo na boljem nivou“, poručio je premijer.

Vučević je najavio da će obilaziti i druge delove Srbije i da će se pojavljivati bez najave kako trgovci ne bi unapred sve pripremili, i ujedno izrazio želju da u okviru pomenute akcije bude i lokalnih proizvoda.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.