U poslednjoj obustavi rada učestvovalo oko 100 zaposlenih

Radnici leskovačke fabrike Yura prekinuli štrajk

Firme u fokusuPoslovanjeSrbija

27.6.2024 08:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Radnici leskovačke fabrike Yura prekinuli štrajk Radnici leskovačke fabrike Yura prekinuli štrajk
Nakon skoro 20 dana radnici leskovačke fabrike Yura prekinuli su obustavu rada, a razlog je taj što je u štrajku ostao samo manji broj... Radnici leskovačke fabrike Yura prekinuli štrajk

Nakon skoro 20 dana radnici leskovačke fabrike Yura prekinuli su obustavu rada, a razlog je taj što je u štrajku ostao samo manji broj zaposlenih.

U jučerašnjem štrajku učestvovalo je oko 100 zaposlenih.

Sa druge strane, predstavnici Štrajkačkog odbora su istakli da će se borba za ispunjenje štrajkačkih zahteva nastaviti na drugi način i da se od njih ne odustaje, piše dnevni list Danas.

Radnici koji su bili u štrajku skoro pune tri sedmice veoma su razočarani zbog toga što i pored, kako su istakli, evidentnih zakonskih prekršaja menadžmenta južnokorejske kompanije i pritisaka na učesnike obustave rada nadležni u državi nisu spremni da preduzmu nikakve sankcije.

Štrajk zaposlenih u leskovačkoj Yuri, koji je počeo 7.juna, iako neuspešan, ostaće upamćen kao jedna od dužih i upornijih obustava rada u novijoj istoriji Srbije.

Takođe, reč je o jednom od retkih štrajkova koji je imao nepodeljenu podršku gotovo svih sindikalnih centrala u zemlji koji nisu učestvovali u obustavi rada, ali su se sa njom u potpunosti solidarisale.

Podsećanja radi, štrajkački zahtevi radnika Jure bili su da im se plata poveća za 20 odsto, da se iznos toplog obroka sa 250 poveća na 400 dinara, kao i sređivanje toaleta sa dovoljnim količinama toalet papira i sapuna.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.