predavanje zahteva za odobravanje prava na podsticaje do 17. jula

Raspisan javni poziv za unapređenje i razvoj ruralne infrastrukture u Srbiji

InfrastrukturaInvesticijeSrbija

10.7.2024 12:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Raspisan javni poziv za unapređenje i razvoj ruralne infrastrukture u Srbiji Raspisan javni poziv za unapređenje i razvoj ruralne infrastrukture u Srbiji
Uprava za agrarna plaćanja raspisala je Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za investicije za unapređenje i razvoj ruralne infrastrukture... Raspisan javni poziv za unapređenje i razvoj ruralne infrastrukture u Srbiji

Uprava za agrarna plaćanja raspisala je Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za investicije za unapređenje i razvoj ruralne infrastrukture u Srbiji za 2024. godinu, saopštilo je danas Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Zahtevi za odobravanje prava na podsticaje se podnose u periodu do 17. jula preko platforme eAgrar, odnosno portala ePodsticaji, prenosi Beta.

Tim pozivom obuhvaćene su investicije u izgradnju i opremanje objekata: za snabdevanje vodom, putne infrastrukture, za skladištenje i preradu poljoprivrednih proizvoda, za kanalizacionu infrastrukturu i za javnu rasvetu.

Pravo na podsticaje ostvaruje jedinica lokalne samouprave, koja ispunjava propisane uslove i ukoliko se investicija realizuje u naseljenom mestu koje ima manje od 10.000 stanovnika, odnosno za podsticaje za investicije u izgradnju i opremanje objekta za skladištenje i preradu poljoprivrednih proizvoda u industrijskoj zoni u skladu sa važećim planskim dokumentom, u naseljenom mestu koje ima 10.000 ili više stanovnika.

Podsticaji se utvrđuju u procentualnom iznosu od vrednosti prihvatljive investicije, a najviši ukupni iznos podsticaja koji korisnik može da ostvari po javnom pozivu je 100 miliona dinara.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.