Državna kompanija na vrhu liste treću godinu zaredom

RATEL proglasio MTS najboljom mobilnom mrežom u 2021. godini

BiznisPoslovanjeSrbija

16.12.2021 11:24 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

RATEL proglasio MTS najboljom mobilnom mrežom u 2021. godini RATEL proglasio MTS najboljom mobilnom mrežom u 2021. godini
Regulatorna agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL) je i ove godine sprovela merenja kvaliteta mobilnih mreža u Srbiji i rezultati potvrđuju da... RATEL proglasio MTS najboljom mobilnom mrežom u 2021. godini

Regulatorna agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL) je i ove godine sprovela merenja kvaliteta mobilnih mreža u Srbiji i rezultati potvrđuju da je MTS najbolja mobilna mreža treću godinu zaredom, saopšteno je iz kompanije Telekom Srbija.

„Izgraditi, razvijati i održavati najbolju mobilnu mrežu u Srbiji nije naš ultimativni cilj, već sredstvo da korisnicima pružimo najbolje i najkvalitetnije usluge na tržištu. Činjenica da je naša mobilna mreža već tri godine uzastopno najbolja i to po merenjima RATEL, jedine zvanične nacionalne institucije u Srbiji nadležne za merenje kvaliteta mobilnih mreža, jasno govori o našoj posvećenosti korisnicima i konstantnom ulaganju u modernizaciju infrastrukture. Zahvalio bih se svim kolegama na ovom zajedničkom uspehu, a korisnicima još jednom poručujem da nastave da uživaju koristeći naše usluge, a mi ćemo se truditi da i u budućnosti opravdamo njihovo poverenje“, izjavio je generalni direktor kompanije Telekom Srbija Vladimir Lučić.

Kreditni aranžman koji je pre dva dana potpisan između Evropske investicione banke (EIB) i preduzeća Telekom Srbija i koji podrazumeva investiranje 70 miliona evra za uvođenje 5G telekomunikacione mreže i proširenje postojeće 4G mreže širom Srbije značajno će uticati na dodatno unapređenje korisničkog iskustva putem implementacije infrastrukture poslednje generacije.

Podrška EIB će omogućiti da 60 odsto građana Srbije dobije pristup najsavremenijoj 5G mreži i da se pogodnosti 4G mreže prošire tako da budu pristupačne skoro svim građanima.

Uporedne procene mobilnih mreža sprovedene su tokom septembra, oktobra i novembra 2021. godine.

Telekom Srbija a.d., Beograd

Takovska 2, 11000 Beograd-Palilula, Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
820.375.394,84 (2020)
Broj zaposlenih:
6.805 (2020)

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...