RAZBIBRIGA U KARANTINU Klikom do španskih knjiga i filmova uz Institut Servantes

LifestyleSrbijaZanimljivosti

3.4.2020 14:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

RAZBIBRIGA U KARANTINU Klikom do španskih knjiga i filmova uz Institut Servantes RAZBIBRIGA U KARANTINU Klikom do španskih knjiga i filmova uz Institut Servantes
Virtuelni čitalački klub i on-lajn druženje sa poznatim piscima, elektronski katalog sa hiljadama knjiga, kao i poznati španski filmski hitovi dostupni za gledanje na... RAZBIBRIGA U KARANTINU Klikom do španskih knjiga i filmova uz Institut Servantes

Virtuelni čitalački klub i on-lajn druženje sa poznatim piscima, elektronski katalog sa hiljadama knjiga, kao i poznati španski filmski hitovi dostupni za gledanje na internetu samo su deo ponude koju je Institut Servantes pripremio za ove dane kada je izolacija i boravak kod kuće jedan od ključnih načina za borbu protiv pandemije koja je zahvatila svet.

Čuveni „Trezor od slova“ dostupan je sada i za virtuelni obilazak putem linka na sajtu Instituta Servantes. S obzirom na to da se sedište instituta u Madridu nalazi u zgradi nekadašnje banke, nekada dobro čuvani trezor u podzemnom delu zgrade postao je sada već nadaleko poznato mesto gde pozvane heroine i heroji hispanske kulture ostavljaju svoje legate.

Mreža biblioteka Instituta Servantes, uključujući i beogradsku biblioteku „Hose Jero“, svojim korisnicima predlaže elektronski katalog koji ima više od 14.000 naslova na španskom jeziku, bilo da su u pitanju knjige u elektronskom izdanju ili pak audio-knjige.

U susret Svetskom danu knjige i autorskih prava, koji se obeležava 23. aprila, Institut Servantes je obezbedio na hiljade besplatnih članarina za svoje buduće korisnike širom sveta, koje će tokom narednih dana centri podeliti zainteresovanima putem društvenih mreža.

Biblioteka „Hose Jero“ nastavlja da organizuje poslednjeg četvrtka u mesecu Čitalački klub. Nakon uspešno održanog martovskog virtuelnog druženja na platformi Zoom, druženje zakazano za 30. april proteći će u znaku romana „Među zavesama“ autorke Karmen Martin Gajte, a svim zainteresovanim učesnicima na raspolaganju su besplatni materijali za čitanje koji se mogu dobiti upitom na bibbel@cervantes.es .

Osim toga, tokom aprila i maja Institut Servantes na svetskom nivou organizuje Virtuelni čitalački klub sa specijalnim gostima. Tokom aprila su za čitanje dostupna sabrana dela pesnika Ðoana Margarita, dobitnika prestižne nagrade Servantes, koji će se u virtuelnoj čitaonici družiti sa svojim čitaocima 29. aprila.

Za sve aktuelne učenike Institut Servantes obezbedio je besplatnu tromesečnu pretplatu za platformu FlixOlé na kojoj je za gledanje dostupno više od 3.000 španskih filmova. Ljubitelji španske kinematografije tako su u prilici da uživaju u ostvarenjima poznatih reditelja kao što su Pedro Almodovar ili Alehandro Amenabar, mogu da se upuste u istraživanje nešto starijih španskih klasika ili aktuelnih bioskopskih hitova…

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...