prijave mogu da se pošalju do 7. jula

Regionalni čelendž fond objavio treći poziv za finansiranje projekata u sektoru obrazovanja

SrbijaU fokusu

31.5.2023 17:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Regionalni čelendž fond objavio treći poziv za finansiranje projekata u sektoru obrazovanja Regionalni čelendž fond objavio treći poziv za finansiranje projekata u sektoru obrazovanja
Regionalni čelendž fond (RČF) objavio je u sredu treći poziv za finansiranje projekata u sektoru obrazovanja, a zainteresovani konzorcijumi sačinjeni od obrazovnih ustanova i... Regionalni čelendž fond objavio treći poziv za finansiranje projekata u sektoru obrazovanja

Regionalni čelendž fond (RČF) objavio je u sredu treći poziv za finansiranje projekata u sektoru obrazovanja, a zainteresovani konzorcijumi sačinjeni od obrazovnih ustanova i kompanija, posvećeni zajedničkom sprovođenju programa stručnog ili dualnog obrazovanja i obuke, svoje prijave mogu da pošalju do 7. jula.

Nemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj dodelilo je 64,43 miliona evra za RČF, a Vlada Švajcarske sufinansirala je dodatnih 9,7 miliona švajcarskih franaka, prenosi Beta.

U prvom i drugom kugu prijavljivanja, odabrana su 63 projekta za finansiranje obuke pružalaca usluga stručnog obrazovanja i partnerskih kompanija, a od toga 16 projekata iz Srbije.

RČF predstavlja finansijski mehanizam dizajniran da poveća zapošljivost mladih i podstakne konkurentnost preduzeća šest ekonomija Zapadnog Balkana finansiranjem investicija u opremu i infrastrukturu za odabrane projekte kooperativnog ili dualnog obrazovanja, koji se sprovode kroz partnerstvo između institucija za stručno obrazovanje i kompanija.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...