Svetoslav atanasov vodiće tržišta grčke I kipra

Saša Marković novi generalni direktor Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora

Srbija

1.10.2024 12:41 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Saša Marković novi generalni direktor Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora Saša Marković novi generalni direktor Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora
Saša Marković imenovan je za novog generalnog direktora kompanije Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora. Na rukovodeću poziciju za tržišta Srbije i Crne Gore... Saša Marković novi generalni direktor Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora

Saša Marković imenovan je za novog generalnog direktora kompanije Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora. Na rukovodeću poziciju za tržišta Srbije i Crne Gore dolazi sa mesta generalnog direktora Coca-Cola HBC Bugarska.

Marković će na novoj poziciji zameniti dosadašnjeg generalnog direktora Svetoslava Atanasova, koji preuzima novu funkciju u okviru Coca-Cola HBC sistema.

Saša Marković se pridružio kompaniji Coca-Cola HBC 2020. godine kada je, kao direktor prodaje za tržišta Srbije i Crne Gore uspešno predvodio prodajni tim i doprineo postizanju rekordnog oporavka poslovanja u uslovima globalne pandemije. Za značajne rezultate tokom 2022. godine poslovna jedinica Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora nagrađena je najprestižnijom nagradom Coca-Cola Hellenic grupe – Andrew David.

Tokom profesionalne karijere Marković je stekao bogato međunarodno iskustvo preuzimajući ključne pozicije u oblasti strateškog planiranja, marketinga i prodaje. Ipak, njegova posvećenost u vođenju timova zapravo je bila ključna za uspeh kompanija u kojima je radio, navodi se u kompanijskom saopštenju.

Dosadašnji generalni direktor Svetoslav Atanasov bio je na čelu kompanije Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora tokom prethodnih šest godina, tokom kojih su realizovane i dve velike akvizicije na tržištu Srbije – otvaranje punionice gazirane vode Rosa Homolje, kao i akvizicija vodećeg domaćeg konditora Bambi.

U svom novom angažmanu, Atanasov će kao generalni direktor voditi tržišta Grčke i Kipra.

Kompanija Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora radno angažuje oko 1.600 radnika, sarađuje sa 37.000 kupaca i oko 1.700 dobavljača.

Tagovi
SRBIJA
  • SABRINA

    1.10.2024 #1 Author

    Avaka promena je dobrodošla, pa tako i u Coca Coli.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.